Çocuk romatolojisi bilim dalı başkanlığı için çok güven duyduğu bir öğretim üyesi bulundu. Ancak çocuk kardiyoloji bilim dalı için öğretim üyesi yoktu. Kürsüdeki daha genç bir öğretim üyesi, yurt dışına gideceği için emekliliğini isteyince bilim dalında sadece Ömeroğlu kaldı. Ömeroğlu da emekli olursa, bilim dalı öğretim üyesiz kalacak ve iki yan dal uzmanlık öğrencisinin eğitimi yarım kalacaktı. Eğitimlerini sürdürebilmek için başka bir yer bulmaları gerekecekti.
Ömeroğlu, emekliliğine bir yıl kala bütün gayretiyle yerine bırakmak için öğretim üyesi çocuk kardiyoloğu aramaya başladı. Ancak çocuk kliniği tarihinde ilk kez böyle birisi bulunamadı. Kadronun hazır olmasına rağmen, Türkiye’nin 195 yaşındaki bu köklü ve prestijli tıp fakültesinin çocuk kardiyolojisi bilim dalında öğretim üyeliğini tercih eden çıkmadı. Ömeroğlu, “Bu çok üzücü ve üniversitelerin geldiği durumu ortaya koyuyor” dedi.
Genç uzmanların, doçentlerin performans dahil ellerine geçen ücretin yoksulluk sınırının altında olduğunu belirten Ömeroğlu, “İnsanların yaşaması, eğitimleri, ihtiyaçları, çocuklarını büyütmesi için haliyle paraya ihtiyaçları var. Gençler bu koşullarda fakültelere gelmiyor” dedi.
Tıp eğitimi uzun ve zor bir yolculuk. Altı yıllık fakülte eğitiminden sonra, uzmanlık yapmak isteyenler Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) giriyor. Dört-altı yıllık uzmanlık eğitiminden sonra iki yıl mecburi hizmet yapıyor. Yan dal eğitim almak isteyenler bir kez daha merkezi sınava giriyor, iki-üç yıllık eğitimden sonra ikinci defa mecburi hizmete gidiyor. Uzun eğitim ve mecburi hizmet de yan dalların tercih edilmemesinin önemli nedenleri arasında yer alıyor. Çocuk kardiyolojisi yan dal eğitimi üç yıl sürüyor.
Oğlumun doğuştan nadir görülen bir kalp rahatsizligi vardı . Doktoru Rukiye hocam zor günlerimizde yanımızda oldu,pazar gece demeden geldi ekosunu cekti muayene etti. Oğluma her sarilmamda kokusunu içime cekmemde kendisine hep minnet duyarim hatırlarım. Şimdi burada fotoğrafını görünce o günler geldi aklıma , gözlerim doldu, sağ olsun.
Hemen suriyeli arap diplomasız doktor ayarlayın ordan abime
O kadar doğru ki. Koskoca Çapa'da böyleyken diğer saçma tıp fakültelerini düşünün bir de. Çoğu yandal uzmanlığı yok bile. Ülkede toplasan 40 50 çocuk göğüs uzmanı var mesela. Bu tarz hocalar ayakta tutuyor buraları. Giderlerse ortada kalacak çoğu hasta.