Bir Öğün Yemek İçin Çeşme'den Günübirlik Yunanistan'a Giden TikTok Kullanıcısının Ödediği Hesabı Görmelisiniz

Hemen her gün yaşam pahalılığından ve geçim sıkıntılarından yakınıyoruz sosyal medyada. Ülkemizde refah içinde tatil yapan turistleri izlerken yurt dışında yaşayan yaptığı market alışverişlerine bakıp iç çekiyoruz. Bugün ise genç bir TikTok kullanıcısının 'Çeşme'den daha ucuz olur' diyerek Yunan adalarına yemek yemeye gitmesi gündeme geldi! Gelin bakalım neler yemiş, ne kadar hesap ödemiş...

Gün geçtikçe zorlaşan ekonomik durumumuzun, düşen Türk lirası değerinin etkilerinden sosyal medyada sık sık konuşup hayat pahalılığından yakınıyoruz bildiğiniz gibi.

Özellikle ülkemize gelen turistlerin ödediği hesaplar, yurt dışında yaşayan insanların yaptığı karşılaştırmalar, dudak uçuklatan adisyonlar derken hemen her gün farklı bir olay gündeme geliyor.

Dünyanın dört bir yanını gezerek @efeninmuhtesemhayati rumuzlu TikTok hesabından paylaşan Efe Elmacıoğlu isimli bir gencin paylaştığı video ise gündeme geldi!

www.instagram.com

Günübirlik olarak Çeşme'den Yunan adalarına sadece yemek yemeye giden Efe, "Çeşme'deki fiyatları gördükten sonra Yunanistan daha ucuzdur" diye düşündüğünü söylüyor.

Yunan adalarına gitmek için önce pasaportuyla birlikte kontrolden geçtiğini ve bunun ardından diğer yolcularla birlikte tekneye binerek Yunan adalarına gittiğini anlatıyor kendisi.

Bir öğün yemek için salata, kızarmış ahtapot, ahtapotlu bir meze ve kalamar yiyen kullanıcının ödediği hesap ne kadar dersiniz?

Efe'ye gelen adisyon toplam 31 euro, yani güncel kur ile 560 lira civarı! Kendisi bu ücretin Çeşme'de ödediği 900 TL'ye kıyasla uygun olduğunu söylüyor.

Efe son olarak restoranın kendilerine iki Magnum dondurma hediye ettiğini söyleyerek bitiriyor.

Siz ne diyorsunuz bu olaya? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Almanya'da Yaptığı İki Haftalık Market Alışverişini Gözümüze Sokarken Hepimizi Çatlatan Kullanıcı
Bizi Kıskanan Almanya'da 20 Euro'ya Yapılan Market Alışverişini Görünce Bir Kez Daha Hayatı Sorgulayacaksınız
Bodrum'da Bir Restoranda 4 Kişilik Turist Ailenin Ödediği 6500 Liralık Hesap Tartışma Yarattı

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
03.10.2022

Maalesef çocukcağızın videosu doğru. Çeşme'de benzer bir menü 1.000 tl. Üstelik servis kötü, suratsızlık ayrı. yunan munan kızıyoruz da herif gelen turisti eğlemesini biliyor. Fiyatlar hem Çeşmeye göre ucuz, ayrıca porsiyonlar da bol.

03.10.2022

4 sene zorunlu olarak Cesme de yasadim. Cesme milyar dolarlik potansiyele sahip ama dusuk zekali ve dusuk egitimli yerel halki yuzunden harcaniyor. Birkac duzgun isletme haricinde cogu isletme para hesabi bile yapamadan fiyat yaziyor. Sakiz' a da gittim mesela, ortalama bir esnaf dahi Ingilizce biliyor ve iletisim konusunda basarili. 4 islem bilmeyen insanlara bu kadar buyuk sorumluluklar verilmemeli ve milli olacak degerler harcanmamali. Senelerdir de CHP nin yonetiminde ve yerler cop icinde. Olay Akp ya da Tayyip te degil, Akpcik ve Tayyipcik olan aile ve toplum yapimizda.

05.10.2022

kesinlikle doğru, geçen ay kuşadasından samosa gittik. euro kuruna rağmen daha hesaplı oldu. hizmet,kalite,bolluk bakımından çooook daha iyi. vize derdiniz yoksa gidilir

TÜM YORUMLARI OKU (9)