Bir Öğretmenin Zorunlu Olarak Cemaat Yurdunda Kaldığı Sürede Yaşadığı Travmaları Okumalısınız

Enes Kara'nın intiharı iktidar ve muhalefetin yeteri kadar gündemine oturmasa da sıradan insanları sarstı. Tabii akla doğal olarak sürekli gündeme düşen cemaat yurtları ve ülkemizdeki gençlerin gördüğü baskılar geldi. Durum böyle olunca benzer deneyimleri yaşamış insanlar da yaşadıklarını anlatmaya başladı. İsmini saklı tutan bir profilin yazdığı tweet akışı aslında acı da olsa ülkenin buz gibi gerçeği...

Hayatımın en travmatik anları 👇

👇

👇

Olaylar şöyle gelişmiş...

👇

👇

👇

👇

Gençlere bunlar aşılanıyor.

👇

Umarız herkesin özgür iradesiyle yaşayabildiği günleri görürüz.

Cemaat Yurdunda Kalan Enes Kara'nın İntiharının Ardından Ünlülerin Yaptığı İsyan Dolu Paylaşımlar
"4 Lira Param Var, Yemek Yiyemiyorum" Diyen 7. Sınıf Öğrencisinin Durumuna Demet Akalın da Sessiz Kalamadı
Doktorluğu Bırakıp İsviçre'de Kebapçıda Çalışmaya Başladı: 'Soğan Soyuyorum Ama Daha Huzurluyum'

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
12.01.2022

Ya Allah kahretsin! İnsan, evladına bunu niye yapar ya? Baskıyla, dayatmayla, korkuyla din mi sevdirilir? Bu ülkenin mayasını o tarikatlar o cemaatler bozdu! İnsanları yozlaştırdı, yobazlaştırdı, esas dinden uzaklaştırıp bir hurafeler dinine inandırdı! Sonra da ne yolsuzluğu bitti ne hırsızlığı, ne katili ne tecavüzcüsü... Bana bir tane gösterin gayet normal bir hayat yaşamış, normal psikolojide bir tecavüzcü, bir katil. Ne çıkıyorsa temelinde bağnazlık, yanlış inanç olanlardan çıkıyor! Psikolojisi alt üst olan bu gençler de cabası... Paşam boşuna demedi zamanında "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz!" diye. Tepemize çıkardılar bunları, alın size sonuç.. Bunda parmağı olan kim varsa Allah'ın laneti üstüne olsun!

12.01.2022

Tarikatların gençlere uyguladıkları bu psikolojik baskı ve tramvalar ruh hastası, psikolojisi bozuk insanların doğmalarına neden oluyor.

12.01.2022

İstanbulu kazandım, bilin bakalım yurt çıktımı, tabiki hayır ve yedeklerde idim. Sirkecide Kredi yurtlar binasının karşı kaldırımına listeler asılırdı. Oraya isim bakmaya giderdim. Neyse yurt çıkmayınca malesef tek alternatif cemaat evleri oluyor ve Işık cemaati İhlasın yurduna gittim. Namaz zorunlu, her vakit. Sohbetler zorunlu her akşam, Cuma sohbetleri zorunlu, Türkiye gazetesi ve kitapları okunacak. Müzik yasak, hastalık dahil tüm sebepler ne olursa olsun namaz ve sohbete katılmak şart. Dinleri imanları para, kalan herşey yalan dolan. Ben 5 vakit namaz kılarken ünv gittim, 1 sene bu yurtta kaldım ve namazı bıraktım, sonraki 2 sene kılmadım, son sınıfta yine az az başladım ama içimdeki bu cemaat evlerine nefret hep devam etti. Gelelim aile meselesine, evet ailem gönderdi ve çok müslüman gördükleri ihlasın ihlas finans bankasına yatırdıkları para piç oldu sonra iyimi, yıllardır hala alamadılar. Çok ciddi söylüyorum, hepsi birbirine düşman bu cemaatler ülkede saatli bombadır.

TÜM YORUMLARI OKU (34)