Bir Öğretmenin Z Kuşağındaki Empati Eksikliğine Dair Tespitleri Tartışma Yarattı

Eski kuşağın yeni kuşağı eleştirmesine tarihteki ilk yazılı kayıtlarda bile şahit olabiliyoruz. Ancak en çok konuşulan kuşak Z kuşağı. Artık iş hayatına da giren Z kuşağı hakkında sürekli araştırmalar, gözlemler paylaşılıyor. Twitter'da bir öğretmen de geçtiğimiz gün eski öğrencisi tarafından katledilen öğretmenin anmasında yaşadıklarını anlattı ve bu yazı reaksiyonları da beraberinde getirdi.

Tartışmalara neden olan paylaşım şöyle;

Aynı mesele Filistin meselesinde de böyle. Ya da herhangi bir acı olayda. Geçen yıl yaşanan 6 Şubat sonrasında da benzeri şeyler olmuştu.

Ben kendimce bir teşhis koydum. Şiddetin pornografisi yüzünden.

Çocuklar okulda bayılarak merdivenden yuvarlanan arkadaşlarını dahi diğerlerine haber verirken gülerek, çok eğlenceli bişeymiş gibi anlatıyor. Geçtim yüzlerce km ötedeki mevzuyu, gözleri önünde olup bitene böyle yaklaşıyorlar. Ellerinde telefon olsa çekim yapacaklar.

Bu tv'lerde, sosyal medyada her şeyi, tüm o şiddeti çıplak bir şekilde ortaya koymamız, sürekli şiddet içerikli haberler yapmamız, gündüz kuşağını içeriği bu olan programlara ayırmamız, ana haberlerin yarısından fazlasının sadece kavga, gürültü, kan, ölüm üzerinden akması...

Koca bir nesil duygusuz, empati yoksunu olarak yetişiyor. Ve kendi başlarına gelmediği müddetçe o şiddetin öznesi olabileceklerine hiç ihtimal vermiyorlar.

Kız öğrenciler arasında kimin erkek arkadaşı daha belalı diye diyaloglar oluyor. Kendilerine belalı tipleri bulunca havalı olduklarını düşünüyorlar. Artık kaçıncı seviye olduğunu düşünemediğim bir gaflet içerisindeler. Şok oluyorum.

Ancak bu kuşağın her üyesinin aynı olmadığı da öne sürüldü.

Tabii helikopter ebeveynler de işin içine girdi.

MEB'de de sorumluluk olduğu öne sürüldü.

Deprem bölgesinden bir öğretmenin gözlemleri 👇

👇

Farklı düşünenler de var.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Her Ne Yapıyorsanız Bırakıp Okumanız Gereken Haftanın En Komik Tweetleri
Işık Hızında Verdiği Ayarlarla Dürümü Kadar Hazırcevaplığıyla Fenomen Olan Dürümcü
Ülkece Ana Karnında Öğrenmiş Gibi Uyguladığımız Heimlich Manevrası Hakkında İki Çift Lafı Olan Kişiler

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
13.05.2024

Ne yazık ki ailelerin çocuklarını sözüm ona özgür birey olarak yetiştirme sevdaları yüzünden saygısız, umursamaz, vicdansız bir nesil yetişiyor. Şimdi öğretmenlerimi görsem hemen kendime çeki düzen veririm şimdikiler nerdeyse tepesine çıkıyor. Elbette herkes aynı değil ama genel olarak baktığımda her şeyle goygoy geçen, ölümle bile alay eden çocuklar var. Aileler çocuklarını gerçekten tanrı gibi görüyorlar adeta tapıniyorlar ve yukarıda da söylendiği gibi büyüdüklerinde ailesini kapi önüne koyacaklar çünkü ne gördüyse ne yaşadıysa onu uygulayacak.

Suçlusu anne-baba işte birde .Maalesef bizler disiplin,değer yargısı ile büyüdük ve bu çürük neslin mimarı yine bizim içimizdeki bozuk tohumlardan çıktı 😔

13.05.2024

Arkadaş ne vurdunuz be Z Kuşağına! Önüne gelen Z Kuşağına çakıyor. Z Kuşağı her kuşaktan daha zeki, daha duyarlı ve daha zeki çünkü ...Ve bu konuşanlar sanki hiç genç olmamış gibi sallıyor....! X, Y ve Z kuşağına ders veren biri olarak söylüyorum bunu!

13.05.2024

Çocuğun rehberi yetişkindir. Ne görürse, ne duyarsa onu kaydeder. Birbirine saygı duymayan, yardım etmeyen, nazik davranmayı bırakın birbirinin boğazını sıkmak için fırsat kollayan, şiddeti normalleştiren, kibrine esir olmuş, hatasını bile kabul etmekten aciz insanlarla dolu bir ülkede nasıl çocuklar yetişmesini bekliyorsunuz ki!? Ülkede normal tek bir gün yok ki, bu çocuklar nasıl normal olsun...

TÜM YORUMLARI OKU (20)