Bir Öğretmenin Haklı İsyanı: Farkındalık Günlerinde Etkinlik Yapan Okullar Otizmli ve Down Sendromlu Çocukları Kabul Etmiyor, Veliler de İstemiyor!

Bodrum’da yaşayan ve öğretmenlik yapan Twitter kullanıcısı felix_layka farkındalık günlerinde etkinlik yapan okulların otizmli ya da Down sendromlu çocukları kaynaştırma öğrencisi olarak kabul etmediğini, velilerin de bu çocukları sınıfta istemediğini söyleyerek isyan etti! 

Sosyal medya da Şennur öğretmenin isyanına ortak oldu...

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü'nde Türkiye genelindeki okullarda bu genetik farklılığın tanınması için çeşitli etkinlikler yapıldı.

Şennur öğretmen, özel günlerde okullarda otizm ve Down sendromuna dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinliklere rağmen hala ayrımcılık yaşandığını iddia etti.

Otizmli ve Down sendromlu bireylerin kaynaştırma öğrencisi olarak okul yöneticileri ve veliler tarafından istenmediğini açıkça dile getiren Şennur öğretmen, okul okul ve veli veli gezdikleri için isyan ediyor ve gerçeklerin unutulmaması gerektiğini söylüyor.

Şennur öğretmen, attığı bu farkındalık tweet'inin ardından kendisine "İnşallah otizmli çocuğun olur" şeklinde beddua yazıldığını belirtti.

Özel eğitimin bizzat içinde olan Şennur öğretmenin söyledikleriyle ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
11 Madde ile Down Sendromu: 'Tıpkı Sizin Gibiyiz, +1 Farkla'
Çok Sık Görülen Fakat Az Bilinen Otizmle İlgili Bilmeniz Gereken 6 Gerçek

Popüler İçerikler

Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
25.03.2018

Bu çocuğun engeline göre değişir bence. Dersi ve insanları anlama kapasitesine göre sınıflara yerleştirilmeliler. Benim ilkokul sınıfımda iki tane vardı. Birinin kimse ile problemi yoktu, hatta biz onu korur, kollardık. Ama dersleri anlayamazdı, ağır gelirdi ona. Ama diğeri çok hırçındı, yanına yaklaşana falan vururdu, onu daha sonra sınıftan ayırmak zorunda kaldılar. Demek istediğim her engel aynı olmadığı gibi, her engelli kaynaştırma yapılamaz, bazıları kendilerine özel eğitime ihtiyaç duyar.

25.03.2018

Öğretmenlerin çoğu niteliksiz, velilerin tamamına yakını niteliksiz, eğitim sistemi zaten Allah'a emanet. Hani böyle bir düzenden aklı başında insanların çıkacağını düşünmesin kimse.

25.03.2018

İşte böyle, gerçeklerin üzerinden perdeyi kaldırırsan canını acıtır..

TÜM YORUMLARI OKU (6)