Bir Öğretmen Daha Ataması Yapılmadığı İçin İntihar Etti: 'Ki Beklemek En Korkunç Halidir Yaşamanın...'

Ülkemizin kronikleşen sorunlarından biri... Eğitim hayatını tamamlayıp genç beyinlere ışık olmak için çabalayacak öğretmenlerimizin atanmaması. Genç Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsa Erdoğan da onlardan biriydi ve ataması yapılmadığı için sosyal medyada sevdiklerine bir mesaj bırakarak yaşamına son verdi. 

23 yaşındaki atanmayan öğretmen Erdoğan 'Öncelikle hepinizden ailemden arkadaşlarımdan yakın dostlarımdan, böyle bir üzücü durumu yaşattığım için özür diliyorum. Üzgünüm.' diyerek aramızdan ayrıldı.

Geçtiğimiz aylarda da coğrafya öğretmeni İbrahim Yeşilbağ atanmadığı için yaşamını sonlandırmıştı...

Cebinden 6 Lira Çıktı: Ataması Yapılmayan 27 Yaşındaki Öğretmen İntihar Etti

Eğitim-Sen Genel Başkanı Aydoğan da yaptığı paylaşımla ataması yapılmadığı için hayatını sonlandıran öğretmen sayısını 45 olarak açıkladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Erdoğan, geçtiğimiz aylarda da atanmadığı için güvenlik güçlerine katılmak zorunda kalan ve şehit düşen öğretmenlerle ilgili bir yazıyı paylaşmıştı...

Karneler dağıtıldı.

Ders notlarımıza bakalım.

*

Fizik… Kenan Kumaş, Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunuydu, fizik öğretmeniydi, ataması yapılmadı, başka çare bulamadı, polis oldu, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısında şehit oldu.

*

Resim… Cennet Yiğit, Gazi Üniversitesi mezunuydu, resim öğretmeniydi, ataması yapılmadı, mecburen polis oldu, 15 Temmuz darbesinde Gölbaşı özel harekat merkezi bombalandı, şehit oldu.

*

Türkçe… Nuri Akman, Erzurum Atatürk Üniversitesi mezunuydu, Türkçe öğretmeniydi, ataması yapılmadı, tezkere bıraktı, teğmen oldu, birliğini taşıyan helikopter Hakkari'de düştü, şehit oldu.

*

Tarih… Hasan Aslan, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi mezunuydu, tarih öğretmeniydi, ataması yapılmadı, ne yapsın, gitti polis oldu, Şırnak'ta zırhlı aracına bombalı saldırdı düzenlendi, şehit oldu.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsa Erdoğan'ın ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlar 😥

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
13.08.2017

Ya siz insanlığınızı naptınız?Neler çekti neler yaşadı bilemezsiniz.Kimse kolay kolay intiharın eşiğine gelmez.Yok efendim neymiş özelde çalışsınmış.Özeller sizin sandığınız gibi kollarını açıp öğretmenleri beklemiyorlar.Küçük şehirdeyseniz hele şansınız hiç yok.Büyükşehirlerde ancak torpille girebilirsiniz.Eğer branşınız açığı olan bir branşsa özelde çok az bir şansınız vardır.Ama hocamın branşı açığı olan bir branş değil.Şimdi o zaman o bölümü okumasaymışcılar pörtler.Sizede şunu diyorum eğer bi bölüm açıyosanız o bölümün mezununada iş bulmak zorundasınız.He ama iş yoksa bölümü kapatır kimseye umut vermezsiniz.Ki zaten hocamızın atanamadığından intihar ettiği belli bile değil.Aslında şu konuştuklarımız boş.Bir insan ölmüş.Arkasından neler demişsiniz. Yazık gerçekten çok yazık.Tuzunuz kuruyken kınamak kolaydır.Ama şunu unutmayın arkadaşlar kimse kınadığını yaşamadan ölmüyor.

13.08.2017

yanlış erdoğan öldü

13.08.2017

Finlandiya tipi eğitim sistemi şart! Herkes okulunu bitirdiğinde mesleğine kavuşabilmeli. Ve küçüklüğünden itibaren o meslekte uzman kişilerce uzman eğitim alabilmeli. Şimdi bir kitap çıkartacak kadar açardım bu konuyu ama boşuna dil dökmenin, parmaklarımı yormanın faydası yok.

TÜM YORUMLARI OKU (156)