Bir Öğrencinin Türkçe Sınavında 'Hayaliniz Nedir?' Sorusuna Verdiği Herkesin İçini Acıtan Cevabı

Çocukların hayalleri çalındı!

Her ne kadar birileri kabul etmese de ülke büyük bir bataklığın içerisinde. Bu bataklıkta biz vatandaşlar bir şekilde hayatta kalmak için çabalıyoruz. Neredeyse borcu olmayan insan yok! Mücadeleden vazgeçen insanlar çareyi bu hayattan göçüp gitmekte buluyorlar.

Bunlar bizim gerçeğimiz. Hiçbir koşulda ve zamanda yadsıyamayız! Çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmak artık hayal. Onlar da aileleri gibi bu bataklıkta debeleniyorlar. Artık onlar da bizler gibi yaşam mücadelesi veriyorlar. Parka gitmek, kitap okumak ya da ders çalışmakla meşgul olacaklarına geçim derdimizi paylaşır oldular.

Gazeteci Yeliz Koray Twitter hesabında Türkçe sınavında bir öğrencinin hayalini paylaştığında çocuklarımızın geleceğini çaldığımızı bir kere daha anladık.

@YelizzKoray

Küçücük bir çocuğun hayali bu... Sadece babasının borcunun olmamasını istiyor. Bu küçücük bedenlerine yükler bindirdik ülkece. Gördünüz mü?

İçimizi acıttı bu hayal. Yutkunamadık bir süre...

@sersgr

@EmrecanErgenn

@checkboneee

@ozgeozciftciii

@bilgesto

@kirca_ceren

@AlperKayhann10

@adanus65

@UguurColakk

@nolorida

Tüm bunların yanında yazının gerçek olduğuna inanmayanlar, algı operasyonu yapıldığını söyleyenler de vardı.

@Bayram14487870

Diyelim ki bu yazıyı öğretmen yazdı. Peki borçlarını ödeyemediği ve çocukları aç kaldığı için intihar eden insanların varlığını değiştirir mi bu?

Binlerce insanın kapısına alacaklıların dayandığı gerçeğini değiştirir mi? Değiştirmez! Bunlar bu ülkede yüzleşmemiz ve artık kabul etmemiz gereken durumlar. Algıymış, yalanmış diyerek inkar edemezsiniz!

Bu arada öğretmenin puanlama sistemine de takılanlar olmuş. Bilmeyenler için hemen belirtelim. 20. soru hem bonus hem de ilkokullarda bu tarz puanlama yapılıyormuş.

@trakyaliyizbiz

Yorumlarda buluşalım!

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
25.03.2021

Bende küçükken babam ölsün de bir daha annemi dövemesin beni korkutmasın diye hayal kuruyordum. Yıllar geçti, ayrıldılar, babam başka kadınları dövdü ama hala ölmedi. Neyse ki yıllardır yüzünü bile görmüyorum. Çocuktur anlamaz demeyin onların içi kocaman bir okyanus.

26.03.2021

😭 çocukluğunu çalmış

25.03.2021

Parasızlık düşmanımın başına bile gelmesin o kadar zor bir şey ben ortaokuldayken biraz sıkışık bir dönem yaşamıştık şimdi üzerinden kaç yol geçti hala üzülürüm

25.03.2021

bunun benzerini yaklaşık 15 yıl kadar önce ilkokulda yazmıştım. hayalim ve ihtiyyacım yazıyordu soruda. engel olamamıştım gerçek hayalimi yazmaya. arkadaşlarım araba elbise vs. yazıp çizerken ben elinde çantasıyla işe giden babamı çizdim hem ihtiyacıma hem de hayalime.. her ikisiydi çünkü. sonra kimse görmesin diye kitabı göğsüme bastırıp sessiz sessiz ağladığımı hatırlıyorum. bu duygu mahvediyor insanı. sen berbat bir şey yaşamışsın ve suçsuz günahsız çocuklar aynı şeyi yaşıyor. nasıl kötü bir duygu olduğunu biliyorsun ve elinden bir şey gelmiyor. elden bir şey gelmeyince de ellerine küsüyor insan.

TÜM YORUMLARI OKU (17)