Bir Neslin Bakkaldan Satın Aldığı Mutluluk Kaynağı Nostaljik Ürünleri Görünce Ağlayacaksınız

O günlere döndüm resmen. Ne şanslı çocuklarmışız biz öyle!

Ne zamandır nostalji yapmıyorduk, sizinle biraz eski güzel günleri hatırlayıp göz yaşlarımızı pıt diye dökelim dedik. Hazırsanız bakkalın önünde buluşup içeri girelim! Bakkallar ne de olsa bizim küçük dünyamızın sihirli yolculuklara açılan kapısıydı.

1. Ah o renkli misketler! Şu an orta yaşın üstünde olan biriyseniz ve de özellikle erkekseniz eminim o cam misketler yüzünden arkadaşlarınızla küçük savaşlar yapmışsınızdır. Bu kadar sanatsal bir şey bizim için ne kadar da basit bir oyuncakmış bir zamanlar...

2. Çubuklu minik Çokokrem yiyip diliyle kasenin köşelerini sıyırmayan da ne bileyim... Yapmadınız mı arkadaşlar, bir ben mi yaptım? Yaptınız, biliyorum...

3. Şu an yokluğunu en çok hissettiğimiz ürün belki de bu renkli Meybuzlar olabilir. Şimdi tabii kahvecilerden frozen denilen içeceklerden alıyoruz ama aynı şey değil. Meybuz'un kolalı olanı için yapmayacağım şey yok!

4. Cino nasılsın adamım? Seninle ne günler yaşadık, nelere tanık olduk... Şu an insanlar birbirlerine Cino satılan yerlerin adresini veriyor, bazen görüyorum. Ama o günlerin tadı olmayınca olmuyor işte...

5. Renkli üçgen kolonyalar çoğumuz için masallardan fırlamış eşyalar gibiydi. Kokuları kesinlikle kalıcı değildi bir kere ama o renkleri, o şekilleri çok güzeldi. Tek başına mutluluk kaynağı, muhteşem bir bakkal ürünü bu!

6. Su fışkırtmalı yüzük, eşek şakası severler için muhteşem bir silahtı. Şu sıcakta biri yüzümüze bununla su sıksa kızmayız gerçi herhalde.

7. Hangi akla hizmet patlatmaktan aşırı zevk aldığımız çatapatlar. Özellikle yoldan geçen arabaların tekerine isabet edecek şekilde üstüne taş koyup beklemek manyak bir zevkti. Neden yaptık biz bunları arkadaşlar, fikri olan var mı ya?

8. Avuçta yuvarlayarak fırlatmalık, dünyanın en amaçsız pervanesi. Bundan hâlâ daha caddelerde seyyar olarak satıldığını mutlaka görmüşsünüzdür.

9. Çarkıfelek yarışmasının belki de temellerinin atılmasını sağlayan loto çarkı. O zamanlar Spor Loto ve Spor Toto oynamak diye bir şey vardı hatırlarsanız. Üstündeki düğmeye basıp çekince denk gelen rakam yazılırdı.

10. Yumiyum emiklemek, sündürerek çekmek ve bir noktadan sonra ısırmak çok eski bir gelenektir. Çok iyi hatırlıyorum, bunun en güzel olanı vişnelisiydi.

11. Boğaza kaçmasıyla ünlü şekerli leblebi tozunu yazmazsak bu liste eksik kalacaktı, biliyorum. Bu tozu ağzının içine döküp sonra da arkadaşının suratına höh yapanlarla bir ara görüşelim!

12. Bakkaldaki en yüksek bütçeye sahip ürün bu renkli plastik toplar olabilir. Top patladıktan sonra Bakkal Amcayla kavga etmek ise olmazsa olmazdır. Birçok mahalle kavgasının fitilini hep bu toplar ateşlemiştir.

13. Üfürmeli top oyuncağı. Bunun başka bir adı varsa herkesten özür dilerim ama bence böyle açıklamak en mantıklısı. Bu arada bu oyuncağın solunum egzersizi için çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

14. Coca Cola'ya erişemediğimiz zamanlarda alternatif olarak piyasaya sunulmuş Bixi Cola ve RC Cola. Bu iki kolanın en önemli olayı daha ucuz ve aşırı şekerli olmasıydı. Şimdi ikisi de hayatımızda nostaljik birer anı olarak kaldı...

Ağlama Çiko, biz de bir tuhaf olduk ama ağlamak yok. Çok güzel zamanlar yaşayan, daha doğrusu o zamanları yaratan bir nesil olarak mutlu ve gururluyuz. Yaşlandık be arkadaşlar!

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
06.07.2020

Hepsini hatırlıyorum da Bixi Cola ve RC Cola bunları hatırlamıyorum

06.07.2020

Ben de hatırlamıyorum, sanırım onlar ürün yerleştirme reklamı, araya kaynamış...

06.07.2020

Keşke yorumlarda resim/fotoğraf paylaşabilsek, ne güzel olurdu :)

06.07.2020

Bixi Kola bir KKTC'de üretilen ve Türkiye piyasasına da girmiş bir markaydı. . Fakat sonraları kutu kola ve meyve suyu fabrikaları kurulunca, KKTC'den gelen bu marka, Türkiye tarafından ambargo yemiştir. . Böyle de acı bir hikayesi vardır. . İlk ağızdan okumak isteyenler için link:

TÜM YORUMLARI OKU (39)