Bir Nesil İçin Efsane Olan Üzerinden Yıllar Geçse de Unutamadığımız Futbol Oyunları

Bir nesil için efsane niteliğinde olan, üzerinden yıllar geçse de unutamadığımız birbirinden şahane futbol oyunlarını sizin için listeledik. İyi okumalar!

Sensible World of Soccer (Amiga, 1994)

Türünün klasikleri arasında bulunan Sensible Soccer serisinin 1994 yılında Amiga için piyasaya sürülen ikinci halkası, tam 1500 takım ve 27000 oyuncuyu bünyesinde bulunduran, zamanının ötesinde bir oyundu. Yıllar içinde FIFA ve PES gibi rakiplerinin gerisine düştüyse de, birçok futbolseverin hafızasındaki yerini tüm tazeliğiyle korumaya devam ediyor.

FIFA 10 (2009)

EA'in FIFA serisinin 2009 çıkışlı oyunu, ünlü serinin en beğenilen halkalarından biri. Şarkılarından ambiyansına, oynanışından grafiklerine birçok yönden üst düzey bir oyun olan FIFA 10, oyuncunun doğaçlama yapmasına izin veren ve her zaman tetikte tutan tarzıyla da dikkat çekiciydi.

Pro Evolution Soccer 2013 (2012)

'PES' serisinin en beğenilen halkası, oyuncuya neredeyse sınırsız seçenek sunan, oynanışı oldukça zevkli bir futbol oyunuydu. Üzerinden tam sekiz sene geçti; ancak hala nerede bir 'PlayStation Kafe' görsek, aklımızda PES 13 canlanır.

Football Manager 2008 (2007)

Meşhur 'Football Manager' serisinin en sevilen oyunlarından biri olan 'Football Manager 2008'; yüksek gerçekçilik düzeyi, eğlenceli oynanışı ve kendine has mizah anlayışıyla bizim de favorilerimizden biri.

Championship Manager: Season 01/02 (2001)

Futbol oyunlarına ilgili olan herkesin hayatının bir bölümünde öyle ya da böyle bağlandığı serilerden 'Championship Manager'ın en güçlü halkası, 2001 yılında piyasaya sürülen 'Season 01/02' idi. Üstünden geçen 20 senede sayısız futbol oyunu çıktı, çoğu 'CM 01/02'nin verdiği zevki veremedi.

2002 FIFA World Cup (2002)

EA Sports'un yaptığı ikinci Dünya Kupası temalı oyun olan '2002 FIFA World Cup', serinin belki de göze en hoş görünen halkasıydı. Görür görmez nostalji hissi yaratan intro'su, müzikleri, 'yıldızlı' futbolcuları ve diğer ayırt edici özellikleriyle dikkat çeken oyunun kült statüsü kazanmış olması boşuna değil.

Goal 3 (1993)

Bir Nintendo klasiği olan ''Goal 3' (Kunio Kun Nekketsu Soccer League), Atari'de oynanabilecek en eğlenceli oyunlardan biriydi. Günümüzdeki 'gerçekçi' futbol oyunlarının tam tersi istikamette, akla hayale gelebilecek her türlü garip ve gerçek dışı hareketi yapabildiğiniz 'Goal 3'; sürprizlerle dolu, nostaljik ve matrak bir futbol oyunu. Çoğumuzda yeri hala ayrıdır.

Captain Tsubasa (1988)

Ünlü manga/anime serisi 'Tsubasa'nın Atari için yapılan oyunu da bir kuşağın hatırasında ilk günkü tazeliğini koruyor. Akıllara kazınan müzikler, 8 Bit'lik grafikler, bölüm sonlarında gelen şifreler ve meşhur çizgi film ile paralel ilerleyen hikayesi, oyunu çekici kılan diğer unsurlardı. 'Captain Tsubasa' oyununun sıkı bir hayran kitlesine sahip olduğunu ve oyunun akıllı telefonlar dahil birçok platformda oynanabildiğini de ekleyelim.

Eğlencesi bol yaz aylarında KFC Avantajı bol menü iyi gider!

Hemen sipariş vermek için tıkla!

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
08.07.2021

cm03-04 menajer oyunlarının en iyisidir gözümde. fifa 2002 world cup ve pes 2013 de başka seviyelerdi hakikaten.

08.07.2021

fifa 05 fifa 07 pes 9 nerede aq sırf reklam için üretilmiş boşşş bom bok içerik

08.07.2021

sensible soccer 96-97 tek geçerim

TÜM YORUMLARI OKU (4)