Bir Kullanıcının Erken Yaşta Evlenen Kadınlarla İlgili Yaptığı Paylaşım Tartışma Yarattı!

Twitter'da bir kullanıcı erken yaşta evlenen kadınlarla ilgili yaptığı paylaşımla tartışma yarattı. Kullanıcının yorumu hem eleştiri hem de destek aldı.

Hem Türkiye'de hem de dünyanın birçok ülkesinde erken yaşta evlilik yapan kişilerin sayısı artıyor. Özellikle bazı kadınların ekonomik özgürlüklerini bir kenara bırakıp reşit olduktan sonra evlenmek istemeleri de uzun zamandır tartışma konusu.

Twitter'da da bir kullanıcı bu konuyu gündeme getirdi. Yaptığı paylaşımda "20, 21 yaşında hiçbir mesleği yokken gidip de elin adamına hizmet etmek için can atıyorlar. Ekonomik özgürlük, iş, meslek hiçbir şey yok gidip onun eline bakacaksın, bu nasıl bir zihniyet." dedi.

Kullanıcının bu yorumunu bazı kullanıcılar desteklerken bazıları da eleştirdi.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kızılcık Şerbeti Oyuncularının Setteki Kıyafet Arabasına Denk Gelen Kullanıcının Videosu Gündem Oldu!
Yaşadıkları En Utanç Verici Anıları İtiraf Ederek Herkesi Güldüren Kullanıcılar!
Sevgilisinin Kendisine Söylediği Yalanı Paylaşan Kadının Yaşadığı Olay Şoke Etti!

Popüler İçerikler

Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR
26.03.2024

Erken yaşta evlenen her kız, kendinden prensli beyaz ata denk gelmiyor. Çoğunun kutusundan dağ ayısı çıkıyor. Bu da verdiği karardan pişmanlık duymasına sebep oluyor.

26.03.2024

Dağ ayısının çıkması ile ilgili değil aslında, kendini, hayatı, insanları tanıyamama evresi bunda büyük etken. Twitte katılıyorum birebir aynı şeyleri düşünüyorum kafalarına kafalarına vurmak istiyorum ama ne anlatırsak anlatalım boş olacağını biliyorum. Zamanında biri bana söylese bende muhtemelen dinlemeyecektim. Dünyayı bulunmuş olduğumuz çevreden ibaret sanıyoruz ama hayat çok daha fazlası. Ve bunda etraftaki "rol model" evlilikler de etken.

26.03.2024

Şu taner adlı kullanıcının tweetine saçımı başımı yoldum! Geçmişte büyüklerimizin genç yaşta evlendirilmesinin nesi güzeldi hepsi hayatlarının bağrında ne gençliklerini yaşayıp ne diledikleri hayatı seçme şansları olmadan kocaya mahkum edildiler, eve mahkum edildiler, kocalarından dayak yediler. Köylerde yaşayan ninelerimizden biliriz hepsi evi çekip çevirir gece gündüz çalışır bir de çocuk bakarlar. Böyle dakik çalışkan insanların iş hayatında olmaları durumunda ülke şuan çok farklı bir yer olurdu.

26.03.2024

Pembe dünyacılar gelmiş istila etmiş tiwiti. Annem okuma yazma bilmemesine rağmen ablamlara ne olursa olsun mesleğiniz tutacak dalınız olsun şayet hata yaptıysanız dönecek yeriniz babanızın evi değil kendi ayaklarınız üstünde durabildiğiniz kendi yuvanız olsun derdi. Bunu neden mi söylerdi zorla evlendiği kişi olan babamla anlaşamadığı için gittiği babasının evinden horlanarak zorla geri dönmek zorunda kaldğı için. Bu öğütü dinlemeyen en büyük ablam senelerce yaptığının bedelini ödemek zorunda kaldı.

26.03.2024

Hele de işin içine çocuklar girince öyle kolay da boşanılmıyor. Kim ne desin evlilikte çalışan kadın bile olsan evin yükü kadının üzerindedir. Tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz. Ataekil bir sistemde el bebek gül bebek yetiştirilen erkek bir nüfusun çokluğunu da göz önüne alırsanız istisnaların azlığı üzerine konuşabiliriz. Ha birde eskiden 15 16 yaşında evlenen kadınların mutlu olduğunu düşünen kesimde o kadınların yaşadığı şeyleri bilmediklerinden susup ses çıkarmadığı için onları bence öyle sanıyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (24)