'Bir Kez Aldatan Kişi Tekrar Aldatır mı?' Sorusu Bilimsel Olarak Cevaplandı

'Bir kez aldatan tekrar aldatır mı?' sorusu ilişkiler konusunda hepimizin aklını kurcalayan sorulardan bir tanesi. Bilim insanlarının yaptığı son çalışmayla birlikte ise kafalarda oluşan sorularımız cevaplandı. Bizler de ayrıntıları sizin için derledik.👇

İlişkiye başlamak, sağlıkı şekilde devam etmek ve partnerimizle birlikte bir hayat kurmak günümüzün en zorlayan konularından bir tanesi.

İlişkilerle ilgili binbir tane terim türemişken aldatma da eski anlamını yitirdi ve çoğu kişi için kabul edilebilir bir durum haline geldi.

Aldatılmayı affeden çiftlerde merak edilen bir soru da 'Bir kere aldatan tekrar aldatır mı?' oluyor.

Bilim insanlarının 2017 yılında yaptığı çalışma ise tüm meraklarımıza ışık tutuyor.

484 çiftin katıldığı araştırmada çiftlerin yüzde 44'ünde ilişki içinde aldatıldığını biliyordu.

Araştırmada partnerini bir kez aldatmış kişilerin tekrar aldatma olasılığının hiç aldatmayanlara göre üç kat fazla olduğu sonucuna varıldı.

Çalışmayı sürdüren isimlerden olan Kayla Knopp, ilişkilerle ilgili geçmişin önemli olduğunu her adımın bir sonrakini tetiklediğini belirtiyor.

Ancak bu durumda sizi bir kez aldatan partnerinizin sizi tekrar aldatacığını da söyleyemeyiz. Psikolog Kristin Davin ve nörolog Heidi Moawad, aldatan kişilerin tekrar aldatacağının garantisi olmadığını söyleyerek sürekli partnerini aldatan kişileri yorumun dışında tutuyor.

Terapist Ainhoa Plata da El País'e yaptığı açıklamada resmi bir tanım olmasa da narsist kişilerin aldatmaya meyilli olabileceğini ekliyor.

Plata, narsist insanların zamanla ilgililerini kaybettikleri için sürekli düzenli bir ilişkide olamayacaklarını söylüyor.

İspanyol psikolog Inés Bárcenas ise sosyal olarak öz saygısını yitiren ve düşmanca tavırlar sergileyen kişilerin ilişkilerini kaçınmacı bağlanma stili olarak tanımlıyor.

Bárcenas, aldatmanın tekrarlanması için birden çok sebebin olabileceğini de ekleyerek her şeye rağmen bu durumun düzeltilebileceğini belirtiyor.

Bu durumun tedavisi ise kişinin kendine saygısını kazandığı kimlik arayışını sonuçlandırdığı uzun bir yoldan geçiyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilir.👇

Kendisi Kadınlarla Konuşmuyormuşçasına Sevgilisinin Erkeklerle Görüşmemesini İsteyen Adam Saç Baş Yoldurttu!
Kimi Kendime Eş Seçmeliyim? Aşkın Bilimsel Açıklaması!
Manitasının Attığı Random'ı Dövme Yaptıran Kadın "Sebebi Neydi ki?" Diye İsyan Ettirdi!

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
15.06.2023

seversen kalbinde sevmezsen aklında kalırım şekli... Türkiye'de güven meselesi tabiki erkek adamsa yapmaz... gerisi teferruat 😎

Aldatmak sadece erkeklere ozgu değildir. Ote yandan ilişkinizde karşı tarafın sizde nelerden hoşlandığına odaklanirsaniz bu soruya cevap bulabilirsiniz. Geçici güzellik, gençlik, para... gibi. Bana göre de insanın doğası neyi gerektiriyorsa onu yaşasın arkadaş. Zaten aldatilmayi kabul edemeyen terk ediyor ki bu onun ikinci kez aldatmasini engeller, önceki hayatı kimseyi ilgilendirmez. Aldatilmayi kabul eden de bırakın 105 kere aldatilsin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ