Fazlasıyla Tuhaf Olmasına Rağmen Japonya'da Tamamen Normal Karşılanan Birbirinden İlginç 19 Gelenek

Japonya'nın birbirinden inanılmaz alışkanlıklarını ve gerçeklerini görünce çok şaşıracaksınız!

1. Japonya'da drenaj kanalları o kadar temiz ki bazılarında koi balıklarına bile rastlayabilirsiniz.

Japonya'nın çok temiz bir ülke olduğu çoğu kişi tarafından bilinir. Ancak kanallarında koi balıklarının yüzmesi Japonya'yı temizlik açısından başka bir seviyeye çıkarmaktadır.

2. "İç çamaşırlarımı yıkar mısın?" aslında bir evlilik teklifidir.

Bazılarımıza göre bu biraz onur kırıcı olsa da Japonlara göre bu erkeklerin  en özel eşyalarından birini yıkayacak kadar kadına güvendiği anlamına gelmektedir.

4. Yaz ayları bazı insanlar için ekstra kıyafet gerektirmektedir.

Özellikle Osaka ve Kyoto'da yaz ayları çok sıcak geçmektedir. Dolayısıyla bazı kadınlar güneşin zararlı ışınlarından korunmak için daha fazla özen gösterirler. Bazı ülkelerdeki kadınlar, yaz aylarında ince elbiseler tercih etse de Japon kadınlar cilt kanseri olmayı riske atmazlar ve bronzlaşmayı tercih etmezler.

6. Ramen veya soba yenirken, erişteler şapırdatılarak yenilmelidir.

9. Avukatlar altından yapılmış özel bir rozet takarlar.

10. Japonya çok temiz olmasına rağmen çok az çöp kutusuna sahiptir.

11. Kızların ve erkeklerin neredeyse hepsinde perçem vardır ve saçları kahverengidir.

12. Duşa girmeden önce vücutlarını duşun dışında yıkamaktadırlar.

Japonlar vücutlarını her zaman duşa girmeden önce ıslatır ve bunun nedeni ise küvetteki suyun aile bireyleri tarafından ortak kullanılmasıdır. Küvete konulan bir toz sayesinde su temiz kalmaktadır.

18. "Evet" ve "Hayır" için aynı kelimeyi kullanırlar.

'Evet' anlamına gelen hai kelimesi ve 'hayır' anlamına gelen iie kelimelerine sahip olmalarına rağmen Japonlar ii desu kelimesini tercih etmektedirler. Bunun evet mi hayır anlamına mı geldiğini ise jest ve mimiklere bakarak veya nasıl söylendiğini göz önüne alarak anlayabilirsiniz.

19. Çiğ yumurta Japon öğünlerinde oldukça yaygındır.

Popüler İçerikler

Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR
26.06.2019

18'deki gibi bizde de bir ikramı "Teşekkür ederim" ile hem kabul edebilir hem de geri çevirebilirsiniz. Önemli olan tonlama:)

25.06.2019

-Penis festivalleri vardır, büyük küçük çoluk çocuk bu festivalde penis şeklinde şeker emerler -Taciz olağandır, lise dolaylarında her genç kız tacize uğramıştır, Tacizden kasıt burada laf atma fortçuluk falan değil baya baya kızın orasına burasına elini sokma vs. ayrıca tecavüzü de kanıksamışlardır. Liseden evine dönen her genç kız tecavüze uğrayabilir, uğrarda... - Erkek egemenliği konusunda arapların seviyesindedirler yani geçin öyle yok iç çamaşırımı yıkar mısın miso çorbası yaparmısın laflarını sevimli falan değil kadınların erkeklere hizmet etmesi gerektiğini düşünürler ve erkeğin haklı olduğunu, mesela taciz ve tecavüz kesinlikle davalık bir durum olmaz zira kadınlar şikayet edecek dahi olsa muhattap alınmazlar.

25.06.2019

- Türkiye ile vize anlaşması vardır ve vizesiz olarak seyahat edilebilir. Lakin kapıda memur sizi sorguya alacaktır. Eğer gezmeye geldim şurayı burayı görücem diye gittiyseniz vay halinize, Turla değil bireysel geldiğiniz için %99 geri ülkenize postalanırsınız. Zira sizi kaçak işçi olarak görürler. Türkleri de öyle iddia edildiği gibi sevmezler. - Kendilerini üstün ırk görürler diğer asyalı ülkeleri (kore, çin, tayland vs) onlara göre alt ırktır. Kafa olarak nazi kafasından gram farkları yoktur. 2. dünya savaşı deyince herkes alman nazisinin yaptığı soykırım ve işkenceleri anlatır ama kimse japonların yaptıklarından bahsetmez. Kısaca övüldüğüne bakmayın emparyalizmin uşağı olmuş göt gibi bir ülke. Küçük abd adeta, hatta bunları düşününce abd melaike kalıyor yanlarında.

25.06.2019

bir japon ile birlikteyim. ve söyleyebilirim ki burada cok yanlis bilgiler var. hangi birini düzeltecegimi bilmiyorum. o yuzden ellemiyorum kalsin öyle yanlis.

25.06.2019

Bana anlatsana

TÜM YORUMLARI OKU (34)