Bir Kadın Kullanıcının Eski Eşiyle Birlikte Gittiği Psikologla Yaşadığı İbretlik Hikaye Pes Dedirtti!

Twitter'da bir kadın kullanıcı evli olduğu dönemde eşiyle birlikte gittiği psikologla yaşadığı ilginç hikayeyi anlattı. Kullanıcının paylaşımı küçük çaplı şok yaşattı.

İlişkileri için endişe eden, daha sağlıklı bir ilişki ya da evlilik yaşamak isteyen bireyler genellikle ilişki terapistlerinin, psikologların yolunu tutar. Gizliliğin önemli olduğu bu terapilerde çiftler ya birlikte ya da tek tek bir uzmanla konuşur. Bireylerin anlattığı bütün bilgiler de uzmanda saklı kalır ve diğer bireye aktarılmaz.

Bireylerin anlattığı detayların, hislerin, düşüncelerin psikolog tarafından alınıp diğer bireye (sevgili, eş) anlatılması da etik dışı bir davranıştır. Güven ve gizlilik esas olmalıdır anlayacağınız.

Çoğunlukla her psikolog gizlilik esasında hareket eder... Tabii kuralları çiğneyenler de yok değil. Mesela Twitter'daki bu kadın kullanıcı eşiyle birlikte gittiği psikologla yaşadığı ibretlik hikayeyi anlattı. Kullanıcının anlattıkları herkese küçük çaplı bir şok yaşattı.

Sizin başınıza böyle bir olay gelseydi ne yapardınız? Haydi yorumlarda konuşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Psikoloji Testi Severler İçin Onedio'nun En İyi 21 Psikoloji testi
Kadınların Nazik Davranışlarının Kuyruk Sallama Olarak Algılandığını Söyleyen Kullanıcı ve Yorumlar
Tarafını Seç! Erkeklerin Aşık Olma İşini Abarttığını Söyleyen Kullanıcı İnsanları Karşı Karşıya Getirdi

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
01.07.2022

Maalesef psikoloji bölümü mezunu bile olmayanlar "psikologum ben" diye geçindikçe olabilecek şeyler. Psikologunuzu seçerken öncelikle lisansının psikoloji olduğundan emin olun. PDR/sosyoloji/sosyal hizmetler mezunu olanlar psikolog değildir ve etik ilkelerden bihaberdirler. Bahsi geçen psikologun o kadar çok etik ihlali var ki... -Öncelikle eşini de terapiye katmak istemesi, tamamen yanlış. Sömürücü bir hareket. -Bireysel psikologunuz sizin çift/aile terapistiniz olamaz. Olmamalı. Çift terapisinde danışanlarla tek tek konuşulmaz, çünkü siz ilişkiniz için terapist tutarsınız. Tekli görüşmeler kesinlikle etik dışıdır. -Terapist, danışanın anlattıklarının gizliliğini asla 3. bir tarafla paylaşamaz (supervizyon alması dışında) -Terapist; danışanıyla, eski bir danışanıyla, (eski/yeni) danışanının arkadaşları ve akrabalarıyla herhangi bir sosyal ilişkide bulunamaz.

01.07.2022

PDR nin açılımı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik. Yani meslekleri, yaptıkları iş psikolojik danışmanlık. Psikolojik danışmanlar, psikolojik danışma yapamazlar. Ama Açıköğretim fakültesine alınması düşünülen psikoloji bölümü mezunları psikolojik danışmanlık yapabilirler. Psikoloji bölümü okuyanların hepsi allame-i cihan çünkü. Sevgili arkadaşlar sahadan ve gerçeklerden uzak psikoloji mezunlarından siz de uzak durun. Aralarında çok iyiler de var iki bölümde de, ancak kendini dünyanın âlimi sanıp içlerindeki boşluğu bile dolduramayanlar da var. Değersizlik hissiyle mücadele yöntemi diyelim böyle arkadaşlar için anlayışlı olalım yine de. Bu arada tercih yapacak arkadaşlar Psikoloji olmazsa üzülmeyin birkaç seneye açıköğretime gelir.

01.07.2022

Öyle her önüne gelene (özellikle paralı ünilerde veya bilgisayardan yurtdışı eğitim ile) psikolog diploması verilirse olacağı bu ne bekliyorsunuz ki? Uygulama, gerçek eğitim ve özellikle psikolog olacak kişinin kendi psikoloji nasıl incelenmeden diploma veriliyor maalesef... Şimdi bu "psikolog" arkadaşa hastalarından birinin işlediği bir suç ile ilgili polis gitse, yok efendim hasta-dr. gizliliği, yok efendim etik değerler diye bi dünya da laf eder...

Terapist erkek olsaydı şimdiye hayatı kaymıştı. Hatta feminist örgütler kapısına dayanıp teşhir etmişlerdi. Ne yazık ki kadın olduğu için elinizden bir şey gelmez.

TÜM YORUMLARI OKU (39)