Bir İyilik Yapın ve Onlara Sorumluluk Verin! İşte Çocuğunuzun Yaşına Uygun Olarak Yapabileceği Ev İşleri

İki yaşından on iki yaşına kadar çocuğunuza verebileceğiniz sorumlulukları derledik. Karantina döneminde hem sıkılmamalarını hem de birlikte verimli vakit geçirmenizi sağlayabilirsiniz.

1. Yedi yaşındaki çocuğunuz çorapları eşleştirerek katlayabilir, biten tuvalet kağıtlarının yerine yenisini koyabilir, bulaşık makinesine kirli bulaşıkları dizebilir.

2. İki yaşındaki çocuğunuz oyuncaklarını toplayabilir, kitaplarını raflara dizebilir, kıyafetlerini kirli sepetine atabilir.

3. Beş yaşındaki çocuğunuz sofrayı kurmanıza yardım edebilir, bitkileri sulayabilir, oyuncaklarını türlerine göre düzenleyebilir.

4. Altı yaşındaki çocuğunuz salata ya da hamur yoğurmak gibi mutfak işlerini yapabilir, çöpleri toplayabilir, yerleri paspasla silebilir.

5. Üç yaşındaki çocuğunuz havluları katlayabilir, çöplerini çöp kutusuna atabilir, çamaşır makinesini boşaltabilir.

6. Dört yaşındaki çocuğunuz evcil hayvanınızı besleyebilir, yere döktüğü suyu silebilir, yatağını ya da odasını toplayabilir.

7. Sekiz yaşındaki çocuğunuz bulaşıkları yıkayabilir, ampul değiştirebilir, mobilyaların tozunu alabilir.

8. On yaşındaki çocuğunuz kopan düğmesini dikebilir, basit bir yemek yaptıktan sonra mutfağı temizleyebilir, evi süpürebilir.

9. On bir yaşındaki çocuğunuz listeyle market alışverişi yapabilir, banyoyu temizleyebilir, arabanızı yıkayabilir.

10. Dokuz yaşındaki çocuğunuz market alışverişi dönüşünde aldıklarınızı buzdolabına yerleştirebilir, çamaşır makinesini çalıştırdıktan sonra çamaşırları asabilir, kurabiye pişirebilir.

11. On iki yaşındaki çocuğunuz kıyafetlerini ütüleyebilir, küçük kardeşine bakabilir, duvarları boyayabilir.

Çocuğunuzu Kalıpların Dışında Eğitmeniz Mümkün: Sorularla Montessori Eğitimi Nedir, Nasıl Uygulanır?

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
24.12.2020

Çocuklarınız sizin istediğinizi yapmak zorunda değildir. Eğer onların bir birey olmasını istiyorsanız ona en önemlisi saygı ve sevgi gösterin. Bunlar zamanla zaten olacaktır. Zor değil, çocuklarınızı sevin, sevebilin. Bu bu kadar zor olamaz, olmamalıydı.

24.12.2020

Söyledikleriniz tabii ki doğru, ancak çocuklara bu paylaşımda belirtildiği gibi küçük sorumluluklar verilmesi ileride kendi hayatlarını idame edebilmeleri için onlar açısından çok önemli. Çocuklarını el bebek gül bebek yetiştiren tanıdıklarımdan gözlemleyebildiğim kadarıyla, bu çocuklar ileride çok sıkıntı çekiyor kendi başlarına kalmaları gerektiğinde.

24.12.2020

Bu dedikleriniz kız çocuklarına zaten yaptırılıyor. Önemli olan erkek çocuklarına öğretebilmek. Çay demlemek hakkında en ufak bir fikrim yokken çay demletildi bana. Şimdi 18 yaşındaki erkek kardeşim çay demlemekten ne anlarmış. Niye? Biz anne karnından çaydanlıkla mu doğduk?

24.12.2020

etraf şehzade ve prenses doluyken bu dedikleriniz maalesef çok zor.

TÜM YORUMLARI OKU (13)