İş görüşmelerinin çift taraflı birer durum olduğunu her zaman hatırlamak gerekir.
İşverenin sizi değerlendirdiği kadar sizin de onu değerlendimeniz gerekiyor ki görüşmenin sonunda her iki taraf da bunun doğru bir birliktelik olduğuna ikna olarak o masadan kalksın.
Yani işveren size 'Sizin sormak istediğiniz bir şey var mı?' diye sorduğu zaman bu fırsatı kullanın ve sizin için Businessinsider'dan derlediğimiz sorulardan dilediğinizi sorarak hem zekanızı gösterin hem de istediğiniz bilgileri edinin.
Birincisi şirketlerde İnsan Kaynakları denen bölümde yer alan kişiler %95 hakkıyla görevini yapmadığını düşüyorum. Yukarıdaki sorular güzel fakat bunları sorduğunuzda karşınızdaki kişi ne kadar eğitim ve şirketi hakkında bilgisi varda size bole prof. şekilde davranacak. Aksine ulan çok biliyor der ego kasar direk şutlar, veya daha sonra başımıza iş alırız der şutlar. Basma kalıp şekilde sorular var onları soyler makina gibi sonrada biz sizi arıyacağız. İş arayan millete umut verirler biz sizi ararız derler tabi aranmaz çünkü bir tanıdığın yeni mezun çoçuğu oraya yerleştirilmiştir çoktan; sırf iş olsun çalışıyor gibi gözüksünler İ. K.. Turkiyede bu dediğiniz şeyler olması zor çünkü İ.K. Sekreter tayfası Müdurun bir tanıdığı veya çevresinden olan birileridir. Son sözü zaten Türkiye'de Para Sahibi Söyler. Parası olan deliyi herkes dinler.
Birbirlerini riyakarca yalayan işçi işveren dialoglarından nefret ederim, "Neden bizi tercih ettiniz ? " para için tabi ki mk başka ne için olacak, senin şirketinin piyasa değerinden vizyonundan misyonundan ya da benden önce çalışan elemanın pozisyonundna banane mk, en ufak krizde ilk tekmeyi yiyen işçiler olur o yüzden böyle riyakarlıklara gerek yok eğilip bükülmemek lazım net olacaksın hayatta -.-
lan ben bugün iş görüşmesine gidicektim unuttum ya la