Lost dizisinde bu teorinin etkilerini bol bol görebilirsiniz. Aynı şekilde Oscar ödüllü Babil filminde de bu teoriden esinlenmeler mevcut. Ayrıca teoriyle aynı isme sahip bir film bile var.
Aynı zamanda Stanley Milgram'ın da teorinin iyice popülerleşmesine yardımcı olan 'Küçük Dünya Deneyi'nden de bahsetmeden geçmek olmaz. Milgram, ABD'de bir deney yapmaya karar veriyor. Bir adet paket hazırlıyor ve içine paketi alan kişiye deney gereği yapması gerekenleri anlatan bir yazı ekliyor. Deneyin amacı net: Paketi önceden belirlenmiş olan kişiye ulaştırmak. Eğer paketi alan kişi, hedef kişiyi tanıyorsa; paketi direkt olarak ona yolluyor ve deney sonlanıyor. Tanımıyorsa, paketi başka birine yolluyor. Bu kişiyi seçerken de olabilecek en mantıklı tercihi yapması isteniyor.
Deney bir çok zorlukla karşılaşıyor, paketi alan çoğu kişi deneyi saçma bulup hiçbir yere göndermiyor. Yine de hedefe ulaşan paketler mevcut. Bu paketlerden bazıları 2-3 adımda hedefe ulaşırken, bazıları 9-10 adımda ulaşabilmiş. Ortalama hesaplandığında yine 5.5 ile 6 adım civarlarında bir sonucun çıktığı gözlemlenmiş.
Megan Fox ile aramızdaki 6 kişi kimse çıksın aramızdan.
4 adımda bülent ersoy selena gomeze bağlandı bu kadar teknoloji fazla
Seda sayan 3 adımda Johnny depp e ulaştı ben şok.