Bir Havalimanı Çalışanı Ağzından: Onca Güvenlik Önlemi Varken Saldırı Nasıl Gerçekleşti?

'Biz tırnak makası bile sokamıyoruz, bombalı silahlı teröristler içeri nasıl girmiş?' diye soruyor olabilirsiniz, bu içerik Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırı üzerine bir cevap olacaktır sanırım.

Daha saldırının yapıldığı günün içerisinde Atatürk Havalimanı için verilmiş bir haberdi bu:

Saldırı sonrası bu haber kaldırıldıysa da biz konumuza dönelim; böylesi güvenliği tam not alan bir havalimanında bu olay nasıl yaşandı?

Öncelikle patlamanın olduğu nokta Atatürk Havalimanı girişi.

Yani teröristler girişteyken fark ediliyor, silahlar çekiliyor, o sırada bombalar patlatılıyor. Kapıdaki kargaşa sonrası içeri giren ve x'ray'leri aşan diğer teröristlerin akıbeti de malum.

Peki burada güvenlik zaafiyetinden bahsedebilir miyiz? Kulağımızı bir havalimanı çalışanına verelim:

eksisozluk'te kablolulaptop nick'li yazar, nasıl olur diye soranlara bir havalimanı çalışanı olarak bilgilendirme yapmış:

"Havalimanları bölgelere ayrılır. Güvenlik tahditli alan, kara alanı vs. gibi."

'Patlamanın olduğu yer anladığım kadarıyla giriş. Havalimanlarında arama yapılması zorunlu olan kısım 'güvenlik tahditli alan'dır. Kara sahası, otopark, giriş vs. arama yapılması zorunlu olmayan bölümdür.'

"Brüksel'deki patlamayı hatırlarsanız onun sebebi de buydu."

"Dünyada havalimanına giriş yaparken arama yapılan 2 ülkeden biri Türkiye'dir, diğeri de Hindistan. (Not: Aceleyle yazdım yanlışlık varsa affola)"

"Tekrar tekrar söylüyorum, patlamanın olduğu nokta sizin 'donunuza kadar arandıktan sonra girdiğiniz, kemerinizle bile geçemediğiniz, bir lira sokamadığınız' yer değil."

'Bir tanesi otoparkta, bir diğeri de x-ray'in oldugu kısımda yani girişte. Arama yapılan kısım zaten burası, otoparkta da zaten arama falan yok.'

"Burada sorulması gereken havalimanı güvenliği degil, istihbarat eksikliğidir."

'Soruyorum o halde; Bu adamlar elini kolunu sallayarak havalimanına kadar

giderken neredeydiniz? Diğer patlamalarda olduğu gibi patlayana kadar

beklediniz mi?'

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Cem Garipoğlu'nun Otopsi Fotoğrafları Ortaya Çıktı: Sağ ve Sol El Parmaklarındaki Morarmalar Dikkat Çekti
YORUMLAR
29.06.2016

istihbarat kurumuna haber verin bomba patladı diye adamlar habersiz kalmasın.

29.06.2016

Geçen sene senin başbakanın ''elimizde canlı bomba listesi fakat eylem yapmadan onları tutuklayamayız''dedi.Bakın bunu diyen bakkal,market değil ülke başbakanı.Eğer bunu diyorsa bir başbakan o ülkenin her yerinde,her zaman bomba patlayabilir.Neymiş dünyanın her yerinde terör saldırısı olabilir, hükümeti eleştirmemeliymişiz.11 ayda 10 patlama olan bir dünya şehri göstersenize ? Böyle birşey olmaz da maksimum 4. veya 5.patlamadan sonra o hükümet istifa eder.Fakat bizde 11.patlamanın ardından başbakan binali hala ''güvenlik zaafiyeti söz konusu değildir''diyor.2011 yılında güney kore'de elektrikler aniden kesildi diye bakan istifa etti.Keşke bizdekilerde de şu onurun yarısı olsaydı da çoktan istifalarını edip,gitmiş olsalardı.

29.06.2016

Bunlarda o hırs ve gözü dönmüş koltuk sevdası olduğu sürece mümkün değil

29.06.2016

Arkadaşlar doğrudur Atatürk Havalimanı emin olun hala daha dünyanın en güvenli havalimanlarından biridir. Eski bir havalimanı çalışanı olarak söylüyorum. bombalar güvenlik girişine gelmeden patlatılıyor. Bir terörist te silahıyla rastgele ateş ederek karambolde x-ray cihazlarından geçiyor ve çok ilerleyemeden vuruluyor fakat kendini patlatıyor. Malesef canlı bomba saldırıları böyle alçakca saldırı şeklidir ve o kalabalıkta kontrol noktasına gelmeden farkedilmesi imkansız gibi birşeydir. Bu olaylarda zaafiyet yokmudur vardır ama Havalimanının güvenlik zaafiyeti değildir bu. Bu olayda tüm zaafiyet İstihbarat birimlerinin zaafiyetidir. İstihbarat birimleri zaafiyet göstermemiş olsaydı o canlı bombalar havalimanına yaklaşamadan yakalanabilirdi...

TÜM YORUMLARI OKU (61)