Bir Hafta Sonra Bile Taptaze! Ekmek ve Hamur İşlerinin Bozulmaması ya da Küflenmemesi için Pratik 9 Yöntem

Her gün satın alınan ve hemen her öğün tüketilen ama küflenip bayatladıktan sonra da tüketilemeden çöpe giden ürünü tahmin edebilirsiniz. Evet, her yemeğin yanında afiyetle yediğiniz ekmekler ve diğer hamur işi yiyecekler ne yazık ki hızlıca bayatlayabiliyor ancak size vereceğimiz tüyolarla artık bu hamur işlerinin hızla bayatlamasını önleyebilirsiniz. Bu tüyolar sayesinde hem en temel besin gıdası olan ekmeği ihtiyacınız kadar kullanıp israf etmeyecek hem bu sayede bütçenize katkı sağlayabileceksiniz. İşte, ekmek ve hamur işlerinizin bayatlamasını ve küflenmesini önleyecek en pratik yöntemler!

1. Artan ekmeği buzlukta saklayın.

Eğer tüketeceğinizden daha fazla ekmek satın aldıysanız ekmeği buzlukta saklamak bozulmasını önlemek için en pratik yöntemlerden biri. Artan ekmekleri ister dilimleyerek ister bütün şekilde dolapta 1 ay kadar süreyle saklayıp tüketmeniz mümkün. Ekmekleri tekrar kullanmadan önce buzluktan yaklaşık 1 saat önce çıkarmanız ise yeterli. Nasıl? Sizce de uygulaması çok kolay bir yöntem değil mi?

2. Ekmeği saklamak için bir ekmek kutusu edinebilirsiniz.

Ekmekler nemli ortamlarda daha hızlı küflenmeye başlar. Bu yüzden ekmeği satın aldığınız poşette değil, ağzı kapalı bir ekmek kutusunda saklayabilirsiniz. Ayrıca ekmek kutusunu fırın ya da ocak gibi sıcak yerlerden uzak tutmaya özen göstermelisiniz. Satın aldığınız ya da kendi hazırladığınız ekmekleri ekmek kutusuna koyduktan sonra kutunun ağzının sıkıca kapalı olduğundan ve hava almadığından emin olmanız gerekir. Böylece ekmeklerin bayatlamasını ve küflenmesini önleyebilirsiniz.

3. Ekmeği ıslak bırakmayın.

Islak ellerle dokunduğunuz ekmeği poşete koyup saklarsanız küf oluşma hızını arttırırsınız. Bu yüzden ekmeklerinize ıslak ellerle dokunduktan sonra bu hamur işlerini ağzı kapalı olacak şekilde saklamamaya özen göstermelisiniz.

4. Hamur işlerini hazırlarken kullandığınız malzemelere dikkat edin.

Hamur işi hazırlarken hamurun içine süt, yoğurt ve yumurta gibi hızlı bozulabilecek malzemeler koyarsanız hazırladığınız gıdanın tazeliğini uzun süre koruyamazsınız. Eğer hamur işlerinin daha taze kalmasını isterseniz süt veya yoğurt gibi malzemelerden ziyade su ya da soda gibi malzemeler ekleyebilir ve hamur işlerinin ömrünü bu şekilde uzatabilirsiniz.

5. Evde ekmek yapanlar, bu tüyo tam size göre!

Ekmeğinizi evde kendiniz yapıp pişiriyorsanız ve ekmeklerin daha taze kalmasını istiyorsanız hamurun içine haşlayıp iyice ezdiğiniz patatesi ekleyebilirsiniz. Bu sayede evde hazırladığınız ekmekler daha uzun süre tazeliğini korur. Böylece hem emeğinizi koruyabilir hem israfın önüne geçebilirsiniz!

6. Et ürünleri ile hazırlanan hamur işlerini buzdolabında saklayın.

İçinde et ürünleri bulunan bir hamur işi hazırladıysanız ve onu hemen tüketmeyecekseniz bu gıdaları saklamanın en doğru yöntemi buzdolabına koymak. Eğer bu tür hamur işlerini daha uzun sürede tüketmek isterseniz buzlukta saklayabilir ve böylece kolayca bayatlamasının ya da küflenmesinin önüne geçebilirsiniz.

7. Hamur işlerinde sirke kullanmayı deneyin.

Pişireceğiniz tüm hamur işi ürünlerine bir miktar sirke eklerseniz hamur işlerinin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Sirkeyi hamur işlerini hazırlarken iç harcına koymanız onların daha uzun süre taze kalması için yeterli. Ayrıca kurabiyelere sirke eklemeniz onların daha kıtır kıtır olmasını da sağlar.

8. Kurabiyeleri kavanozda saklayın.

Özenle hazırladığınız leziz kurabiyeleri nasıl saklayacağınızdan emin olamıyorsanız size hemen bir sır verelim: Ağzı sıkıca kapalı bir kavanozda saklamayı deneyebilirsiniz. Bu hamur işlerini hava almayan ve güneş görmeyen serin bir yerde sakladığınız sürece kurabiyeler çok uzun süre tazeliğini koruyabilir.

9. Ekmekleri saklamak için buzdolabına koymayın.

Doğru bilinen yanlışlardan biri de ekmeğin daha taze kalacağını düşünerek onu buzdolabında saklamak. Bilinenin aksine buzdolabına konan ekmek daha hızlı bayatlar. Bunun yerine ekmeği oda sıcaklığında saklayabilir ya da uzun süre tüketmeyeceksiniz poşetlere koyup buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman ise buzluktan çıkardığınız ekmeklerin oda sıcaklığında çözünmesini bekleyebilirsiniz ancak buzluktan çıkardığınız ekmeği tekrar buzluğa koymamalısınız.

Çat Kapı Gelen Misafirlere Önlem Alıyoruz: Tek Hamurdan 4 Farklı Kurabiye Yapabileceğiniz Tarifler
Türkiye Simülasyonunda Sonunda Kimyacı da Olduk! 1 Litre Süt ile 120 TL Değerinde Kaşar Peyniri Yapıyoruz
Tost Ekmeğini Hiç Böyle Görmediniz: Sizi Adeta Bir Şefe Dönüştürecek Tost Ekmekli Pratik Tarifler
Yemek Yapmaya Üşeniyorsanız Bu Tarifler Tam Size Göre: Hazır Mantı ile Yapabileceğiniz 6 Farklı Lezzet
Starbucks'ın Fahiş Zamlarına İsyan Edenler Buraya: Sizin için Gerçek Starbucks Cookie'sinin Tarifini Bulduk

Popüler İçerikler

Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi