Bilindiği üzere dünyada kalkınmanın anahtarı teknoloji ve bu teknolojinin üretime yönlendirilmesi. Yüksek teknoloji ile üretilen ürünler ülkelerin dünya ekonomisindeki yerini belirliyor ve bu ülkelerin halkları daha yüksek refah seviyesinde yaşayabiliyor. Bu noktada ülkelerin mühendislik ve ona benzer alanlarda eğitime yatırım yapması bu refah sorununu çözme noktasında merkezde bulunuyor. Bu sorunu anlamış ve çözme noktasına en yakın ülkeler de mühendislik eğitimine en büyük yatırımı yapan ülkeler olarak öne çıkıyorlar. Dünyadaki en fazla mühendislik mezunu veren ülkelere gelin birlikte göz atalım.
bizde 85.000 mezundan 5.000 gercek muhendistir. geri kalan her koseye acilmis, ici bos universiteden mezun adi muhendislerden.
herkesi mühendis yapmışsın herkes patron herkes müdür fabrikada kaynak yapacak inşaatta iskele kuracak adam kalmadı ara eleman sıkıntısı çekiyoruz mühendis dediğin 3-5 tane olur ciddi kararlar alır iş bitirir ,millet bilmesin ne üniversitesinden okulu 3 sene uzatıp mezun olup mühendisim diye ortalıkta dolanıyor daha dairenin alanından haberi yok( maselef bunları da gördüm) ,özel ünide paralı okuyanları hiç demiyorum onlar zaten sene başında 30 bini basınca işi bitiriyolar yani bizden bu kafayla zor yani zor.. (Bir mühendis yazısı)
çok mühendis değil kaliteli mühendis yetiştiren ülkeler başarılıdır. Türkiyede envai çeşit gereksiz üniversite var sırf para verip mühendis olanlar var...Türkiyenin en iyi 10 üniversitesi dışında bir çoğu inanılmaz derecede vasat veya vasat altı.