Bir Game of Thrones Vakası Daha Kaldırır mı Bu Yürek? Ana Karakteri Öldürerek Klişeleri Yıkan Film ve Diziler

Havalar yavaştan serinlemeye başlamışken yumuşacık bir battaniyenin altına girip güzel bir film ya da dizi izlemek gibisi yok. Hele bir de bu yapımlar kilit sahneleriyle şok etkisi yaratmayı başarıyorsa değmeyin keyfimize! Bu şok etkisini sağlamanın en güzel yolu da tabii ki hiç beklemediğimiz anda gelen ölüm sahneleri. Ana karakterleri en başta öldürerek herkesi şoke eden film ve dizileri derledik. O hâlde geri sayım başlasın! 

Not: Minik spoiler'larla karşılaşabilirsiniz.

15. Spawn (1997) - IMDb: 5.2

Tetikçi Albert Simmons, CIA tarafından zorlu operasyonlarda görevlendiriliyor. Bu tehlikeli yaşamı geride bırakmak isteyen Simmons, son bir görevin ardından istediği sakin yaşama kavuşmayı hedefliyor. Ancak görev için Kuzey Kore’ye gönderilen tetikçi, burada patronu tarafından canice öldürülüyor. Simmons, şeytanla anlaşma yaparak katilinden intikam almak için insanüstü güçlerle dünyaya geri dönüyor ve Spawn adını alıyor.

14. R.I.P.D. / Ölümsüz Polisler (2013) - IMDb: 5.6

Eğlence ve macera dolu bu filmde Nick Walter, bir çatışmada hayatını kaybediyor fakat sıkı durun, asıl olay şimdi başlıyor! Öbür tarafta Rest in Peace isimli bir polis teşkilatına katılan Nick, yüzyıllar önce ölen Roy Pulsipher isimli ajanla çalışmak üzere görevlendiriliyor. Kötülüğü yok etmek için mücadele eden ikilimiz görev için dünyaya döndüğünde Nick kendi katilinin peşine düşerek işlerin daha da karmaşık bir hâl almasına neden oluyor.

13. Heaven Can Wait (1978) - IMDb: 6.9

Joe Pendleton, kariyerinde başarılı bir sporcuyken trafik kazasında yaşamını yitiriyor ve koruyucu meleği tarafından cennete götürülüyor. Ancak Joe'nun vaktinden erken öldüğü ortaya çıkıyor ve melekler tarafından yapılan bu hata büyük bir karmaşaya neden oluyor. Futbolcu Joe, bedeni yakıldığı için kendi bedenine dönemiyor ve hayatını kaybeden yaşlı bir milyarderin bedeninde yaşamaya başlıyor. Ancak Joe, bu yaşlı bedendeyken genç bir kadına âşık olunca işler çıkmaza giriyor.

12. What Dreams May Come / Aşkın Gücü (1998) - IMDb: 6.9

Chris ve Annie çiftinin hayatları, geçirdikleri trafik kazası ile tamamen değişiyor. Kazada ölen Chris, hayallerindeki gibi cennete girmeyi başarıyor. Eşinin ölümüne dayanamayan Annie ise intihar ediyor ve cehenneme gönderiliyor. Chris, eşinin ruhunu kurtarmak için kolları sıvıyor ve cehenneme gidiyor. Robbin Williams'ın başrolünde olduğu bu filmi çok seveceksiniz.

11. The Ghost / Hayalet (1990) - IMDb: 7.1

90'lı yılların gişe rekortmeni Hayalet, Sam'in ölümünü ve hayaletinin dünyaya geri dönüşünü konu ediniyor. Sam, sevgilisi Molly bir hırsızın saldırısına uğradığında onu kurtarmak isterken yaşamını yitiriyor. Ancak sonrasında bu olayın basit bir hırsızlık olmadığını, sevgilisinin hayatının tehlikede olduğunu öğreniyor. Acaba Sam, Molly’nin hayatını kurtarmayı başarabilecek mi?

10. Defending Your Life (1991) - IMDb: 7.2

Filmin konusu bir hayli ilginç! 'Yargı Şehri' adı verilen bir yerde hayatını kaybeden insanlar yaşıyor. Öldükten sonra bu şehirde toplanan insanlar, zayıf ve güçlü yönlerini tartışıyor ve dünyaya geri dönme hakkı elde ederlerse zayıf yönlerini geliştirmek istiyor. Bu esnada Daniel Miller trafik kazası geçirip hayata veda ediyor. Miller, her ne kadar dünyaya dönmek istese de Julia ile tanışmasıyla her şey değişiyor.

9. The Crow / Ölümsüz Aşk (1994) - IMDb: 7.5

Karanlık bir intikam hikâyesine hazır mısınız? Filmin ana karakterini dünyaca ünlü oyuncu Bruce Lee’nin oğlu olan Brandon Lee canlandırıyor. Filmde müzisyen Eric Draven ve nişanlısı Shelly, düğün arifesinde bir çete tarafından saldırıya uğrayıp acımasız şekilde katlediliyorlar. Eric Draven, bir yıl sonra mezarının başına konan bir karganın ruhuna giriyor. Meşhur film, aynı zamanda trajik bir olayla anılıyor. Filmin çekimlerinin bitmesine yakın Brandon Lee kazaya kurban gidiyor. Yanlışlıkla doldurulan bir silah yüzünden yaşamını yitiren genç oyuncunun ölümü, o dönem herkesi derinden etkiledi.

8. Beetlejuice / Beterböcek (1998) - IMDb: 7.5

Birbirlerine körkütük âşık yeni evli çiftimiz Barbara ve Adam, bir trafik kazasında hayatlarını kaybediyorlar. Öteki tarafa geçebilmek için bir süre beklemeleri gereken evli çift, bu süre zarfında hayalete dönüşüyor ve New England'daki evlerine yeni taşınan aileyi korkutmaya çalışıyorlar. Peki, hayalet ikili onları korkutup evden kaçırabilecek mi dersiniz?

7. A Matter of Life and Death / Aşk ve Ölüm (1946) - IMDb: 8.0

1946 yapımı bu film, II. Dünya Savaşı’na dair en iyi filmler arasında gösteriliyor. Ancak filmin asıl konusunu savaş sanmayın! Pilot Peter Carter, II. Dünya Savaşı sırasında zorlu bir bombardıman görevinden dönerken Carter'ın uçağı kontrolden çıkıyor ve telsizi ile June isimli kadınla iletişime geçiyor. Birkaç dakika içinde June'a âşık olan Peter, son çare uçaktan atlıyor ve öteki tarafta meydana gelen bir yanlışlıktan dolayı arafta kalıyor. Belki de aşkın gücünden, kim bilir? Ölümle yaşam arasındaki ince çizgide yürüyen Peter'ın başına neler gelecek dersiniz?

6. The Sixth Sense / Altıncı His (1999) - IMDb: 8.2

IMDb'nin En İyi 250 Film listesinde yer alan Altıncı His, M. Night Shyamalan'ın yazıp yönettiği bir psikolojik korku filmi. Yapımın başrollerinde Bruce Willis ve Haley Joel Osment yer alıyor. Film; ölüleri gördüğünü ve onlarla konuşabildiğini iddia eden, sorunlu, içine kapanık bir çocuk ve ona yardımcı olmaya çalışan sorunlu bir çocuk psikoloğunun hikâyesini anlatıyor. 'Ee, ölüm bunun neresinde?' diye merak ediyor olabilirsiniz ama spoiler vermesek daha iyi gibi!

5. Lost / Kayıp (2004-2010) - IMDb: 8.3

Popüler diziler arasında yer alan Lost'ta Sidney'den Los Angeles'da yolculuk yapan bir uçağın kaza yapmasıyla Güney Pasifik'teki gizemli bir adaya düşen kazazedelerin hikâyeleri anlatılıyor. Dizinin ana karakterlerinden üçünün ilk sezonda ölmesi, birçok izleyiciyi çok şaşırtmıştı.

4. Up / Yukarı Bak (2009) - IMDb: 8.3

Gişede büyük başarı yakalayan Yukarı Bak, adından sıklıkla söz etmeyi başarıyor. En İyi Animasyon dalında Oscar ödülüne layık görülen filmin konusu ise bir hayli dramatik. Carl ve Ellie, çocukluktan beri ayrılmaz ikiliyken bu dostluk ilerleyen yıllarda aşka dönüşür ve ikilimiz bir yuva kurar. Ancak yaşlandıklarında Ellie, hayata gözlerini yumunca Carl onun geride bıraktığı hayallerini gerçekleştirmeye karar verir. Bu macerada ona küçük bir çocuk eşlik eder.

3. Coco (2017) - IMDb: 8.4

Her yaş grubuna hitap eden bol ödüllü animasyon filmi, efsanevi bir müzisyen olan büyük büyük büyükbabasını bulmak için ölüler diyarına geçiş yapan bir çocuğu konu alıyor. Çocuğun bu isteğinin arkasında ise ailesinin müzik yasağı var! Sizce genç Miguel dedesini bulmakta başarılı olabilecek mi? Peki, büyükbabası onu dünyaya gönderebilecek mi? Bu soruların cevabı filmde saklı!

2. Six Feet Under (2001-2005) - IMDb: 8.7

Yapımcılığını Alan Ball'un yaptığı Six Feet Under'ın 32 Emmy adaylığı ve yedi ödülü bulunuyor. Dizinin odağına aldığı aile bir cenaze evi işletiyor ancak babanın ölümüyle her şey altüst oluyor. Başarılı oyuncu kadrosuyla beğeni kazanan Six Feet Under, sürükleyici senaryosuyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

1. Game of Thrones / Taht Oyunları (2011-2019) - IMDb: 9.2

İşte, zirvenin sahibi! Yapımcılığını David Benioff ve D. B. Weiss'ın üstlendiği fantastik televizyon dizisi Game of Thrones, George R. R. Martin'in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'ndan uyarlandı. Dünya çapında bir hayli popüler olan dizinin ilk sezonunda, Ned Stark'ın hainlik suçlaması yüzünden idam edilmesi herkesi şoke etmişti. Oysa kim bilir kaç kişi onu Demir Taht'ta görmek istiyordu!

Güç Yüzükleri, House of the Dragon, Mezarlık ve Dahası: 2022 Yılında Yayınlanmaya Başlayan En İyi 15 Dizi
Durduk Yere Keyfiniz Kaçmasın! Sweet November'dan Blue Valentine'e, Sevgilinizle İzlememeniz Gereken Filmler
Harry Potter, Sixteen Candles, Ölü Ozanlar Derneği ve Dahası: Okula Dönüş Temalı En İyi 15 Film
Hız Tutkunlarını Buraya Alalım! Hızlı ve Öfkeli'yi Aratmayacak Yarış Temalı En İyi Film ve Diziler

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
02.10.2022

Kadınlara değer vermeyip kötü davranan -muhtemelen polis- bir erkek cezâ olarak kadın bedeninde dünyâya geri yollanıyordu, o filmi hatırlayan??

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ