Fotoğraf: AA / Ankara
Bugün itibarıyla şehirde bazı bölgelerde sis yerini açık havaya bıraktı. Sisin yaşandığı son bir haftada sıcaklıklar -2'ye kadar düşerken gizli buzlanma da sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Meteoroloji aynı zamanda gizli buzlanmaya karşı da vatandaşlarımızı uyardı. Bugün bir süredir devam eden yoğun sis nedeniyle yer yer buzlanmalar meydana geldi.
Fotoğraf: AA / Ankara - Ulus
Hava ısısı çiy noktası arasındaki ısı farkı 2.5 ile 4 derece arasında olursa sis görülür. Sisin görülmesi için bağıl nemin %100'e kadar ulaşması gerekiyor. Sis oluşması ile birlikte hava sıcaklığı ortalaması da düşmektedir.
Sabah uyanıcan pencereyi açcan "Aman Tanrım Cennete mi düştüm " deyip atlıcan aşağı :D
sabah kalkıyorsun hava karanlık , birde sis var yanlış arabanın kapısını zorluyorsun. Akşam işten dönüyorsun hava karanlık birde sis yanlış bloka giriyorsun bu ne la başıma bir iş gelecek :)
Stephen King'in Sis kitabında gibi işe gidiyoruz sabahları.