"Bir Fikrim Var" Diye Başlayıp Hüsranla Sonuçlanan Projelerin 8 Temel Nedeni

'Bir fikrim var' der ve projeye başlarsın. Çabalarsın, uğraşırsın ve en sonunda fikrini prototipleştirmeyi başarırsın. Bu durumda seni iki seçenek bekliyor. Ya projen beğenilir, istediğin sayıda kullanıcıya ulaşır ya da senin büyük patlama beklediğin projen, patlamış balon gibi sönmeye başlar ve fikrin başarısız olur. Bu içerikte, başarısız olan fikirlerin 8 temel nedenini sizlerle paylaşmak istedim.

1. Para bulamamak

Yaptığınız projeye para bulmak, yatırım almak en zor işlerden biridir. Ailenizden veya arkadaşlarınızdan aldığınız para sizi bir yere kadar götürecektir. O para bittiğinde, kendinize kaynak bulmalısınız. Bulamazsanız, giderleri karşılayamayacak ve hızla dibe batacaksınız.

2. Ekibinle uyum sağlayamamak

En yakın arkadaş olsanız bile bazen kurduğunuz ekiple uyum sağlayamayabiliyorsunuz. Ekibiniz dağıldıkça projeniz de dağılmaya başlıyor.

3. Ürünü yanlış zamanda piyasaya sürmek

En çok duyduğunuz başarısız projelerin nedenlerinden biridir. 'Benim fikrim gelecek için' ve 'Bu zamanda değerimi anlamadılar' gibi türevleri de mevcuttur.

4. Ürünün pazarlamasını yapamamak

Sizin ürününüz ne kadar harika olursa olsun, eğer ürününüzü insanlara duyurmak konusunda iyi değilseniz, bütün bir emeğiniz çöpe gidebilir. Ürününüzü pazarlamak, ürününüzü üretmek kadar önemlidir.

5. Akıl Hocası-Danışman desteği al(a)mamak

Ürünü piyasaya sürerken ve sürdükten sonra size akıl hocalığı yapabilecek, piyasayı sizden iyi bilen birilerine ihtiyacınız olur. Eğer kendinize bir 'akıl hocası' bulamazsanız veya 'ne gerek var ya ben zaten her şeyi biliyorum' diye düşünürseniz, projeniz patlama tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.

6. İş modeli oluşturmamak

Günümüzde yatırım yapmak isteyenlerin, girişimcilere sorduğu bir soru var: 'İş planınızı oluşturdunuz mu?' Cevabı 'hayır' olan çoğu girişimci yatırım alamaz. İş modeli sizin ürününüzün kısaca planı gibidir. Hedef kitlenizi, gelirinizi, maliyetinizi ölçmenizde yardımcı olur. Bir çok projede iş modelini oluşturmadığından, başarısız projeler arasında yerini alıyor.

7. Yetersiz kalitede ürün

Siz belki de ürününüzün çok iyi olduğunu düşünüyorsunuzdur. Ama önemli olan sizin değil, kullanıcılarının ne düşündüğü. Kullanıcılar yetersiz diyorsa, yetersizdir.

8. İhtiyaç olmaması

En sık karşılaşılan nedendir. Sizin ürününüz uzay teknolojisiyle donatılsa bile, insanların gerçekten buna ihtiyacı yoksa, ürününüz hiçbir işe yaramaz. Artık sizin projeniz de başarısızı projeler arasında yer almaya mahkumdur.

Fikrini protatip haline getirenler sizlere iyi bir haberimiz var: "Ankara Start-Up Zirvesi"

Eğer siz de bu problemlerle karşılaşmadan önce önlem almak istiyorsanız, projenizle birlikte, 27-28 Şubat'ta gerçekleşecek olan Ankara Start-Up Zirvesine başvurabilirsiniz. 

Eğer web tabanlı veya enerji sektöründe bir fikrin varsa ve bu fikrin prototipleşmişse, bu adrestenbaşvurunuzu yapın, finale kalan 8 projeden biri olun, Türkiye'nin önde gelen yatırımcıları karşısında sunum yapın, danışmanlık, ofis ve daha birçok ödülleri kazanma şansını yakalayın. Unutmayın son gün 12 Şubat!

PROJEM YOK DİYE ÜZÜLME

Projen olmasa da zirveye katıl, enerji, sağlık, E-Ticaret  ve daha birçok sektörün önde gelen isimlerini dinle, kahve molalarında bu isimlerle konuşma şansı yakala, çevreni geliştir. Bilet ve Detaylı bilgi için ankarastarup.com

Popüler İçerikler

Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
YORUMLAR
09.02.2016

iş kapısı açabilir bu iyi

Pasif Kullanıcı
10.02.2016

marketing başta patlamış,dünya kadar paran en iyi kadroların olsa bile ancak depoya stoğa çalışırsın. 8 temel yok tek neden var ''marketing'' . fed in fonladığı yahuda şirketlerinin yüksek para kazanma sebebi ,pazarlama araç-gereçlerinin yeryüzündeki tüm organlarına sahip olmasıdır.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ