Onedio Logo

Bir Elma 720 TL: Japonya'da Meyveler Neden Dudak Uçuklatacak Seviyede Pahalı?

Kapak Görseli

Japonya’da bir süpermarkete girip meyve reyonuna göz attığınızda fiyatların ne kadar yüksek olduğunu fark edip iki kez bakmak zorunda kalabilirsiniz. Peki, neden Japon meyveleri dünyanın en pahalıları arasında yer alıyor?

Kaynak

Japonya'da meyve, sıradan bir atıştırmalık olmanın ötesinde anlam taşır. Omiyage, yani seyahatten dönüşte hediye verme geleneği, meyveyi popüler bir seçenek haline getiriyor.

Japonya'da meyve, sıradan bir atıştırmalık olmanın ötesinde anlam taşır. Omiyage, yani seyahatten dönüşte hediye verme geleneği, meyveyi popüler bir seçenek haline getiriyor. Görseli

Meyvenin bu kadar popüler hediye olmasının sebeplerinden biri, kısa sürede tüketilmesi gerektiği için hediye edilen kişinin evinde gereksiz yer kaplamaması.

Meyvenin bu kadar popüler hediye olmasının sebeplerinden biri, kısa sürede tüketilmesi gerektiği için hediye edilen kişinin evinde gereksiz yer kaplamaması. Görseli

Ayrıca meyvenin organik yapısı, Japonya'nın dört mevsiminin değişimini yansıtma konusunda ustalıkla kullanılabilir. Özellikler, meyvenin kültürdeki önemini artırıyor.

Bu gelenek, modern zamanların çok öncesine hatta 14. yüzyıldaki samuray dönemine kadar uzanır. O zamanlar samuraylar, liderlerine ziyaretlerinde meyve hediye ederlerdi.

Meyve bugün aynı manevi anlamı taşımıyor olsa da ona verilen değer ve minnet ifade etme biçimi zamanla gelişmiştir.

Japonya'da hediye olarak verilen meyvenin, sıradan bir meyve olması beklenmez. Genellikle kusursuz olmalıdır.

Mükemmelliğe ulaşma çabalarının yanı sıra, Japonya’nın tarımsal yapısı da meyve fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının sebeplerinden biridir.

Japonya’nın yalnızca %20’si tarıma elverişlidir ve bu arazilerin %85’i pirinç ekimine ayrılmıştır. Geri kalan sınırlı alanlarda meyve yetiştirilir.

Ayrıca Japon çiftlikleri, dünya çapındaki diğer çiftliklere göre oldukça küçüktür. Japonya’daki çiftliklerin ortalaması sadece 4.7 dönümdür.

Japonya’daki yasalar gereği, her çiftliğin sahibi tarafından doğrudan işlenmesi zorunludur. Bu durum, çiftçiliğin verimliliğini düşürür ve sonuç olarak meyve fiyatları artar.

İlginizi çekebilir:

Japonlar Neden Tüm Dünyanın Aksine Selamlaşırken Eğilir?
Japonlar Neden Tüm Dünyanın Aksine Yer Yatağında Uyumayı Tercih Ediyor?
Japonya'nın 2050 Yılında Yaşadığının Göstergesi Olan Olağanüstü Teknolojileri

Popüler İçerikler

Sırrı Süreyya Önder’in 2012 Yılında Yaptığı “Veda” Paylaşımı Yeniden Gündem Oldu
Sırrı Süreyya Önder’in 2012 Yılında Yaptığı “Veda” Paylaşımı Yeniden Gündem Oldu
Garanti Bankası’ndan Erişim Sorunu Açıklaması: Tüm Şubelerimiz Bu Gece 12’ye Kadar Açık Olacak
Garanti Bankası’ndan Erişim Sorunu Açıklaması: Tüm Şubelerimiz Bu Gece 12’ye Kadar Açık Olacak
Kalp Krizi Geçirmişti: Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti
Kalp Krizi Geçirmişti: Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti
YORUMLAR
28.09.2024

gerçeklere bakarsan ülkende 15 tl o elma.. kaldı ki japonyadakiler okumuyor bu haberi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ