Bir Dönem İllüminati'yi Anlattığı Söylentileri Yayılan Başarılı Filmler

İllüminati, az çok herkesin hakkında fikir sahibi olduğu bir konu. Filmlerde görülen üçgen duvarlar, köşeli merdiven aralıkları, ilginç maskeler insanlara doğrudan illüminatiyi düşündürüyor. Bu filmler hakkında da böyle söylentiler var.

15. Wrath Of The Titans / Titanların Öfkesi (2012) IMDb: 5.7

Biraz mitoloji, biraz aksiyon ve bolca heyecan! Titanların Öfkesi filmi, konusu itibarıyla Yunan mitolojisine meraklı kişilerin sevebileceği türden bir yapım. Bize biraz farklı gelse de mitolojide Tanrılar insanları kıskanabiliyor! Filmin konusuna gelecek olursak Zeus, Hades ve Posedion ölümcül bir çarpışma sonucu Titan babaları Kronos'u yer altına hapsederler. Fakat iktidar hırsı ve güç savaşları kardeşlerin Zeus'a karşı birlik olup babalarını yer altından çıkarmasıyla alevlenir. Tam da bu noktada sahneye Perseus çıkar! Perseus, babası Zeus'u kurtarmak için kendi oğluna karşı savaşmak zorunda kalır. Titanların Öfkesi filmini hala izlemediyseniz mutlaka listenize alın!

14. The Divide / Mahşer Günü (2011) IMDb: 5.8

New York'ta nükleer bir saldırı sonucu yaşadıkları apartmanın bodrum katına sığınan ve hayatta kalmaya çalışan kişileri konu alan bu film, gerilim ve aksiyon sahneleriyle süslenmiş. Dokuz kişilik grup, sınırlı kaynaklarla ne kadar idare edebilir dersiniz? Zamanla yiyeceklerin bitmeye başlaması ve sığınaktaki yaşam şartlarının ağırlaşmasıyla medeniyet rafa kalkıyor! Hayatta kalma içgüdüsüyle insanlıkları arasında sıkışıp kalan bu dokuz kişiyi izlerken bol bol 'Yok artık!' diyeceğinize eminiz!

13. Immortals / Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı (2011) IMDb: 6.0

Mitoloji sevenler için harika bir film önerisi daha! Titan Hyperion'ın yıllar sonra insanlığa karşı açtığı bu savaşta kan gövdeyi götürecek! Tanrılar ve insanlar, titanlara ve barbarlara kaşı üstünlük elde edebilecek mi? Savaş Tanrısı Ares'in silahı Epirus Yayı'nı ele geçirmek isteyen Hyperion, bu sayede savaşın seyrini lehine çevirmek isterken karşı taraf da boş durmayacak elbette! Yunan mitolojisini ve hırslı iktidar savaşlarını konu alan bu film, sürükleyici konusuyla sizleri ekran başına kilitleyecek.

12. The Da Vinci Code / Da Vinci'nin Şifresi (2006) IMDb: 6.6

Gizemli semboller, mistisizm, cinayet... Heyecan ve gerilim dolu birkaç saat geçirmek isteyenler için harika bir film önerisi! Da Vinci'nin Şifresi, konusu itibarıyla uzun yıllar konuşulan ve hala gizemi tam olarak çözülememiş bir film. Sembol uzmanı Robert Langdon, eski bir tanıdığının akıl almaz şekilde öldürülmesiyle kendini gizemli bir cinayetin içinde bulur. Cinayeti çözmek ve ipuçlarını takip etmek için Paris'ten Londra'ya giden Robert, yolculukta birçok kişiyle tanışır. Bakalım kimisi dost kimisi düşman olan bu kişilerle cinayet çözüme kavuşacak mı? İnsanlık tarihiyle ilgili çarpıcı gerçekleri gözler önüne seren bu filmi mutlaka izleyin!

11. The Ninth Gate / Dokuzuncu Kapı (1999) IMDb: 6.7

Filmin baş kahramanı Dean Corso, koleksiyoncular için değerli ve eski kitapları araştırıp bulan bir kitap araştırmacısı. Dean, sayılı müşterilerinden biri olan kitapsever Boris Balkan için Satanik ayinleri anlatan bir seri kitabın sonuncusunun peşine düşer. Efsaneye göre kitap, Karanlıklar Krallığı'nın dokuz kapısını açan bir el yazması. Corso için bu kitabı bulmak pek de kolay olmayacak. Denizler aşıp uzun bir yolculuk geçiren Corso, birçok farklı olaya tanıklık ederken aslında görevinin sadece bir kitap bulmak olmadığını da anlayacak!

10. Angels and Demons / Melekler ve Şeytanlar (2009) IMDb: 6.7

Da Vinci'nin yaratıcısı Dan Brown'un kaleminden uyarlanan Melekler ve Şeytanlar filminde de bol bol sembol ve mistik ögeler var. Filmde Cern cinayetinin, Vatikan'ı yok etmek için İlluminati örgütü tarafından gerçekleştirildiği düşünülür. Bunun üzerine sembol uzmanı Robert Langdon, Roma'ya davet edilir. Sır dolu bu arayışta Robert ve yardımcısı 400 yıllık antik sembollerin peşine düşer. Heyecanın ve gerilimin hiç düşmediği Melekler ve Şeytanlar filmi, sürükleyici konusuyla harika anlar yaşamanızı sağlayabilir!

9. Maleficent / Malefiz (2014) IMDb: 7.0

Bir kadın aşık olduğunda ve kalbi kırıldığında neler yapabilir inanamazsınız! Malefiz, büyülü orman diyarı Moors'ta yaşayan güzeller güzeli bir peri. İyi yürekli ve yardımsever. Ama gerçek aşkı bulduğuna inanıp ortada kaldıktan sonra hiç olmadığı kadar kötü kalpli bir cadıya dönüşür! Eski aşkı Stefan'ın kızı 16 yaşına geldiğinde sonsuz bir uykuya dalması için ona neden iğne batırdığını merak ediyorsanız buyurun karşınızda Malefiz!

8. Now You See Me / Sihirbazlar Çetesi (2013) IMDb: 7.2

Atlas, dünyanın en prestijli sihirbazlar grubunun liderliğini yapan karizmatik bir illüzyonist. Ama bu sihirbazlar grubu, pek de masum değil! Sadece sahne şovlarıyla kalmayıp bu yeteneklerini bankaları ve gelen izleyicileri soymak için de kullanıyorlar. Üstelik bunu yaparken de oldukça profesyoneller. Ardı arkası kesilmeyen soygun olaylarından sonra yetenekli FBI ajanı Dylan, bu çetenin peşine düşmeye karar verir. Bakalım kim galip gelecek?

7. Eyes Wide Shut / Gözü Tamamen Kapalı (1999) IMDb: 7.4

Bu film, belki de bugüne kadar İlluminati hakkında yapılan en gerçekçi yapımlardan biri! Öyle ki yönetmen Stanley Kubrick'in filmden dört gün sonra ölmesi, ardı arkası kesilmeyen komplo teorilerini de beraberinde getirdi. Film aslında bir kitap uyarlaması. Aşk, cinsellik ve ilişkiler üzerine yoğunlaşan bir psikolojik gerilim filmi. Bill Harford'un eşinin kendisinden gizlediği cinsel arzu ve isteklerini öğrenince hayatında açılan yeni sayfayı konu edinen bu film, kabus gibi geçen birkaç saati anlatıyor.

6. The Devil's Advocate / Şeytanın Avukatı (1997) IMDb: 7.5

Yine başarılı bir kitap uyarlaması olan bu filmin başrolünde şahane oyunculuğu ile şapka çıkarttıran Al Pacino'yu izliyoruz. İşinde oldukça başarılı olan avukat Kevin Lomax için her şey yolunda giderken zengin iş adamı John Milton ile yolları kesişir. Suçlu olsalar bile müvekkillerini sonuna kadar savunan Kevin'in hayatı, bu karşılaşmadan sonra oldukça değişir. Şeytanın Avukatı, gerilim dolu birkaç saat geçirmek isteyen kişiler için mutlaka izlenmesi gereken bir yapım.

5. American Psycho / Amerikan Sapığı (2000) IMDb: 7.6

Bir akıl hastası düşünün ki dışarıdan gayet sağlıklı ve medeni bir adam gibi duruyor ama öldürdüğü kişilerin parçalarını evde saklıyor! Patrick Bateman, oldukça zengin ve işi gücü yerinde bir adam. Karizmatik duruşu ve sempatik tavırları sayesinde hem sosyal hayatında hem iş hayatında oldukça başarılı. Ama psikopat bir katil! Daha fazla spoiler vermeyelim, devamını siz izleyin!

4. V-For Vendetta (2005) IMDb: 8.1

Baskıcı bir rejim altında yaşayan, yasaklarla ve katı kurallarla yönetilen bir halkın nasıl çığırından çıktığını anlatan bu film; aslında sağlam bir düzen eleştirisi yapıyor. Başkaldırının fitili ise V'nin masum Evey'i kargaşanın ortasından kurtarmasıyla ateşleniyor. Bu kurtarış sonrasında ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

3. A Clockwork Orange / Otomatik Portakal (1971) IMDb: 8.3

Özenle kurgulanmış, her detayı ince ince düşünülmüş bu filmde şiddet yanlısı bir çete liderinin yakalanıp tam da layık olduğu bir cezaya çarptırılmasını izliyoruz. Çetenin lideri Alex, göz altına alındıktan sonra tutuklanmak yerine bir şiddet deneyinin kobayı haline getiriliyor. İnsan doğasına tamamen aykırı olan bu deney sonucunda bakalım neler olacak?

2. The Shining / Cinnet (1980) IMDb: 8.4

Oysaki sadece tatil yapacaklardı! Yazar Jack Torrance ve ailesi, kış boyunca kapalı olan bir otelin bakımını üstleniyorlar. Fakat Jack'in oğlu otele yerleştikleri günden itibaren otelde yalnız olmadıklarını ve hayaletler gördüğünü söylemeye başlıyor. Ailesini başta buna inandıramıyor ancak kar fırtınası nedeniyle otelde mahsur kalınca Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilip aklını yitiriyor! Bakalım başlarına neler gelecek!

1. The Dark Knight / Kara Şövalye (2008) IMDb: 9.0

Bir tarafta Joker, diğer tarafta Batman! Uzun yıllar konuşulan ve tekrar tekrar izleme istediği uyandıran bu çarpıcı filmde, Batman'in Gotham Sokakları'nın koruyuculuğunu üstlenirken kendini sorgulamaya başlaması ve Joker'le girdiği amansız mücadele anlatılıyor. İzlerken büyük keyif alacağınıza eminiz!

Zaman Yolcusu, Dedektif, Sukastçi: Başarılı Aktör Bruce Willis'i Farklı Karakterlerde İzlediğimiz 15 Film
Zamanda Heyecanlı Bir Yolculuğa Hazır Olun: İşte Netflix'te Yer Alan En Başarılı Tarih Dizileri!
Kendisine Yaşatılanları Tek Tek Ödeten Gözü Kara Karakterlerin Yer Aldığı En İyi İntikam Filmleri
Bilim Kurgu Sevenler Buraya: Uzay Temasına Bayılanların Mutlaka İzlemesi Gereken 15 Dizi

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
29.01.2022

Bunlar traş hükümetimize göre asıl tehlike Maske Kimsin Sen programı. İzleyen dinden çıkabilir ve her an Tapınak Şövalyesine dönüşebilir aman dikkat!😁

29.01.2022

editörün bu konulara kafasının basmadığını görmüş olduk

31.01.2022

Eyes Wide Shut Aşk, cinsellik ve ilişkiler üzerine yoğunlaşan bir psikolojik gerilim filmi mi ? bir daha izle bir daha izle bir daha izle.

TÜM YORUMLARI OKU (5)