Bir Dolandırıcılık Hikayesi 'Anna Inventing'i Çekebilmek İçin Netflix Anna Delvey'e Ne Kadar Ödedi?

New York gazetesini Alman bir mirasyedi olduğuna inandıran Anna Delvey'nin hikayesini konu alan 'Inventing Anna' mini dizisine son zamanlarda çokça rastlamışsınızdır. Tabii bu gerçek hikayenin diziye çevrilip bize sunulması için bir bedel ödenmesi gerekiyordu... Peki bunun için Netflix Anna Delvey'e ne kadar ödeme yapmış gelin beraber inceleyelim. 👇

Yakın zamanda Netflix'e girdiyseniz şu anda Amerika'da 1. sırada olan mini dizi 'Inventing Anna'yı mutlaka görmüşsünüzdür.

'Inventing Anna' New York sosyetesinin kalbini çalarken aynı zamanda paralarını da çalan Instagram efsanesi "Alman mirasyedi" Anna "Delvey" Sorokin'in gerçek hikayesini anlatıyor.

Dizi Jessica Pressler'ın haberinde anlattığı gibi, Anna Delvey'nin nasıl ün kazandığını, dolandırıcılık yapmak için Alman mirasyedi olarak sahte kimliğini nasıl kullandığını anlatıyor.

Julia Garner, Anna Delvey'in hikayesini Jessica Pressler'in haberinden bildiğini ve bir gün bu hikayenin dizi veya film olacağını hissettiğini söylemiş.

Netflix, Anna Sorokin'e hayatını diziye çevirebilmek için 320 bin dolar ödemiş. Ve bu para çeşitli cezalarını ödemek için bölünmüş.

Anna'nın, paranın 199 bin dolarını bankalara tazminat ödemek için kullanırken 24 bin dolarını ise devletin verdiği para cezalarını ödemek için kullandığı iddia ediliyor.

Anna, tazminat ve para cezalarını ödemek için kullandığı 223 bin dolara ek olarak 75 bin dolar avukatlık ücretini de ödemiş. Ayrıca davasındaki tüm yasal işlemler bittiğinde daha da borcu olacak.

New York 2019 yılında Anna’nın tüm fonlarını durdurma kararı almış. Gerekçe olarak da 1977'de kabul edilen ve suçluların suçlarından kar etmelerini önlemek için tasarlanan "Sam'in Oğlu" yasasını göstermişler.

Kanun, Sam'in Oğlu olarak bilinen seri katil David Berkowitz'e hayatını anlatacakları bir kitap için para teklif edildikten sonra yürürlüğe girmiş.

Ancak Anna fonlarını mağdur ettiği kişilere geri ödeme yapmak için kullandığından, bir yargıç New York Mağdur Hizmetleri Bürosu'na Anna’nın banka hesabını aktif etmelerini ve fonlarını kullanmasına izin verilmesine karar vermiş.

Tüm bu ödemelerin yanı sıra, Anna hala borçlu olduğu Citibank'e 'borçlu olduğu bankalardan sadece biri' 70 bin dolar tazminat ödemeyi kabul etmiş.

İddialara göre City National Bank'e çoktan 100 bin dolar ödemiş bile.

2019'da tutuklanmasının ardından Şubat 2021'de serbest bırakılmış.

Her şey tamamlandığında Netflix, Anna'ya bir miktar daha ödeme yapacakmış.

Ayrıca, hikayesi için para alan tek kişi Anna değil. 2019'da ‘Inventing Anna'da Katie Lowes tarafından canlandırılan Rachel Williams'a ‘My Friend Anna’ adlı kitabı için Simon & Schuster tarafından 300 bin dolar ödeme yapılmış.

Rachel'a bunun için 35 bin dolar ödenmiş. Ancak Rachel'a göre bunun süresi dolmuş ve proje şu anda durdurulmuş.

Fakat 'Anna Inventing' Netflix'te yayınlandıktan sonra, Rachel Anna Sorokin'e para ödenmesini eleştirmiş: "Bence böyle sosyopatça, narsistçe ve kanıtlanmış bir suçu kutlar gibi halka sunmak yanlış."

Rachel ayrıca Anna'nın 'özel ve hatta ilham veren biri' olarak sunulmasından rahatsızmış.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Anna Sorokin'in Netflix'e Bile İlham Kaynağı Olan Akılalmaz Dolandırıcılık Hikâyesi: Inventing Anna
'Ne İzlesem?' Diyenler İçin Onedio Editörlerinin Önerdiği Yüksek Puanlı Dizi ve Film Tavsiyeleri
Akıllara Kazınan Mimikleri ile Gönüllere Taht Kuran Jim Carrey'nin En Başarılı Filmleri

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı