Bir Çok Kişinin Kişisel Bilgileri Yayınlandı İddiası

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının e-Devlet bilgilerinin internetten herkese açık paylaşıldığı iddia edildi. İnternet üzerinde VPN gerektirmeden ulaşılan internet sitesinde TC kimlik no ile kişisel verilerin sorgulanabildiği öne sürüldü.

Geçen yıl İbrahim Haskoloğlu, kişisel verilerin sızdırıldığını ileri sürmüştü. Haskoloğlu kişisel verileri çalındığını geçen yıl haber yaptı.

Konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Haskoloğlu tutuklandı. Haskoloğlu yaşadıklarını Twitter'dan paylaştı.

Gazeteci Fatih Altaylı da kişisel verilerinin çalındığını iddia edince Emniyet Genel Müdürlüğü kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Altaylı da verilerinin çalındığını ileri sürdü.

Hackerlar tarafından erişilen verilerde TC kimlik numarası ile yapılan sorgularda kişisel veriler ortaya çıktığı ileri sürüldü.

Bu kişisel veriler arasında TC kimlik ile GSM numarası, Aile bilgisi ve adres bilgisi gibi bilgilerin sorgulandığı iddia edildi.

Siteye giriş için Discord üyelik bilgileri de kullanılıyor. Siber güvenlik uzmanları bu tür sitelerin bilgi verme amaçlı görünüp üyelik bilgileri topladığına da dikkat çekti.

İbrahim Haskoloğlu: 'Benimle Uğraşacağınıza Sınırları Koruyun'
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu Tutuklandı
Konu e-Devlet Verileri: Emniyet'ten Fatih Altaylı Hakkında Suç Duyurusu

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
YORUMLAR
11.04.2023

Abi iddiası mı kaldı bu işin gözünüzü seveyim ya amk dolandırıcıları telegramda direk sistemin ticaretini yapacak noktaya gelmişler al 5 dakikalık bir araştırmayla buldum koskoca emniyet bulamıyo mu bunu şimdi… Merniste her şeyimiz kayıtlı bunlar kim devletin sistemini nasıl böle kullanıyolar üstüne ticaretini yapabiliyolar ?

11.04.2023

İstanbul'un tüm verilerini kamuya ait olmayan kuruma kopyalatan ve verilerin şuanda nerede olduğu hakkında bilgimiz olmaması hakkında ne düşünüyor acaba. bir de "elimizdeki veriler ysk'da yok" diyen biri vardı, ona da hesap sorabilirler mi, bu verileri nereden buldun, nerede saklıyorsun, kimlerle paylaşıyorsun diye.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ