Hayvancılık, oldukça zorlu mesleklerden biri. Yalnızca fiziksel güç ve disiplin gerektiren bir iş değil, aynı zamanda sabır ve sorumluluk da gerektiriyor. Hayvanların beslenmesinden barınma koşullarına, hastalıklarının takibinden doğum süreçlerine kadar her aşama özen istiyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan yoğun tempo, hava şartlarının zorluğu ve ekonomik dalgalanmalar işi daha da güçleştiriyor. Ancak tüm bu yorgunluğun içinde, hayvanlarla kurulan bağ en değerli motivasyon kaynağı. İşin en zorlu kısmı ise hastalıklar.
Hayvancılıkla uğraşan bir adam, şap hastalığına yakalanan büyükbaş hayvanının hastalıktan önceki ve sonraki halini paylaştı.
23 yılda 50 sene geriye gittimizin bir başka göstergesi de, çağımızda önlenebilmesi gayet kolay olan hastalıkların bizi zor durumda bırakması.
Daha önce bu hastalığa karşı verilmiş ve kazanılmış bir savaş vardı. Tüm kazanımların heba edildiği görülüyor. Ama olsun, Sırbistan'da Uruguay'da falan ithal edilecek hayvan çoktur 👎
şap hastalığı sadece bu degil hayvanların gözlerinin içi kanıyor can çekişen çekişen ölüyorlar bu durum su an da çok artmaya başladı yine hesapların pesindeler