Bir Belediye Başkanı Daha Teşekkür Etti! Şimşek'in 'Kredi Onayı' Sosyal Medya Kullanıcılarını Duygulandırdı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir CHP'li belediyenin daha yurt dışı borçlanma talebini onayladı. İBB'nin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi de projenin bir kısmını dış krediden karşılayabilecek. Konuyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan Belediye Başkanı Vahap Seçer, Bakan Şimşek'e teşekkür etti. Art arda gelen onaylar sosyal medya kullanıcılarını duygulandırırken, kimileri de 2 yıldır neden onay verilmediği sorusunu yöneltti. 

Şimşek'in onayı sonrası sosyal medyada kararın neden bu kadar geciktiği tartışma konusu oldu. CHP'li Vahap Seçer Mersin metrosu için 900 milyon liralık borçlanma yetkisini belediye meclisinden 16 Ağustos 2021 tarihinde geçirmişti.

Belediye meclisinin onay verdiği borçlanma yetkisi yaklaşık 24 aylık beklemenin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığınca da onaylandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Mersin'in 2 yıldır beklediği imzayı attığı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından kamuoyuna duyuruldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Seçer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mersin metrosu yapımı için gerekli olan kredilerin belirli bir kısmına hazine onayı veren Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'e teşekkür ederim. Daha önce başlattığımız metro inşaatımızı süratle sürdüreceğiz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da Mehmet Şimşek'e yurt dışı borçlanma talebini kabul ettiği için teşekkür etmişti.👇

Ekrem İmamoğlu, Mehmet Şimşek'e Teşekkür Etti: Yapılan Yorumlar Güldürdü

Sosyal medya kullanıcılarının bazıları Şimşek'in kararını olumlu karşılarken, kimileri de geç gelen karara sitem etti.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
20.08.2023

Şu belediye seçimi geçsin ondan sonra bakan değişimi haberini göreceğiz gibi geliyor.

20.08.2023

Seçimde AKP, İstanbul ve Ankara'yı işgal edemezse ikinci topal ördek vakası yaşanacaktır. Keza kendisine oy vermeyen illeri cezalandırma geleneğini Demokrat Parti'den devralmıştır.

20.08.2023

Oğlum seni burada anca üç beş tane domuz bağcı ipler, gerisi siktiri çeker. :)

20.08.2023

yeni maliye bakanımız kim olacak acaba 🤣

20.08.2023

Şu an AKP içerisinde bulunup da az çok saygınlığı olan tek kişi Mehmet Şimşek. Yani sonrasının kim olacağının bir önemi yok. Şimşek'ten öncesi nasılsa aynısı olacak. :)

TÜM YORUMLARI OKU (11)