Bir Ata Sporu Olarak Kapalı Balkonların İçine Yerleştirdiğimiz 15 Demirbaş Nesne

Hayatımızın önemli bir bölümünü ev sahibi olmak için çabaladığımız bir gerçek. Evi alınca da ilk işimiz genellikle açık olan balkonu kapattırmak oluyor. Bu bizim için bir ata sporu, adeta yaşayan bir gelenek. İster kendi eviniz olsun ister kira olsun, o kapalı balkona koyduğumuz bazı nesneler var. Memleketin neresine giderseniz gidin bu nesneler asla değişmez. Şimdi galeriye bakınca 'Ahahaha evet bizde de vardı!' diyeceğinize neredeyse eminim.

Balkonumuz tam olarak böyle. Neden hava almalık bir yerimiz olsun ki? Depo her şeyden çok daha önemlidir. Bakalım içinden neler çıkacak?

1. Zor zamanların bir numaralı kurtarıcısı küçük tüp

Gazın bittiği, elektriklerin kesildiği zaman başvurduğumuz biricik can yoldaşımız elbette balkonun en güzel yerinde yaşıyor. Burdan kendisine öpücükler gönderiyoruz...

2. Perde asmalık ya da badana yapmalık portatif merdiven efendi

Tabii ki bu görseldeki merviden neredeyse sıfır kilometre. Evin balkonunda duran biraz daha paslanmış, biraz daha yılların yorgunluğunu taşıyan bir tip oluyor.

3. İnsanın kışa yaptığı en iyi yatırım olan turşu bidonları

Bir balkonda turşu bidonu olmazsa o balkon biraz eksiktir, hatta bir miktar kekremsidir. Balkonun kapısını açar açmaz karşılaşılan turşu kokusu insanı biraz daha hayata bağlar. Bu yüzden turşu bidonları balkonların assolistidir diyebilir miyiz? Diyebiliriz...

4. Bi hevesle alınıp bir kere kullanıldıktan sonra kenara atılan kondisyon bisikleti

Biz neden böyleyiz sorarım size? Bu bisikletlerden beklentimiz bir sihirli değnekle aynı değil mi? İnsanlar gırtlağına hakim olamayıp bunu kullanmamalı arkadaşlar. Sonra işte turşu bidonunun yanına atılıyor işte böyle.

5. Mevsimi olmadığı için geçici bir süre bekletilen kış lastikleri

Normalde lastikçiler, bu tür lastikler için pansiyon hizmeti veriyor ama tabii ne gerek var. Koskoca balkonu kapattıktan sonra arabanın lastiklerini de koymayacaksak ölelim bari.

6. İnsan ömrünün sadece küçük bir kısmında lazım olan takım çantası

Tam bir baba nesnesi olan bu çantaların içinde kargaburun, ingiliz anahtarı ve bir takım tornavidalar yer alır. Genellikle pek lazım olmaz ama olduğu zaman da senelerin acısını çıkartır. Bunu da merdivenin yanına koyalım.

7. Yemekten çok dekoratif bir görüntü sağlayan kurutulmuş biber, patlıcan

Ne güzel de duruyor biber duvarda... Genellikle basit bir çivi çakılması suretiyle asılan bu yiyecekler, balkonunuzun havasını değiştirecektir. Kapıdan sonra sol tarafa asınız.

8. Bir zamanlar salonun en önemli demirbaşı olan ve rulolu haliyle ayakta durmaya çalışan halı, kilim, yolluk

Bu da annelerin ustalık eseridir. Ya misafir gelince sermek için kaldırılmıştır ya da artık sıkılmıştır. Depresyona giren her annenin balkonun köşesine itelediği bir adet halı mutlaka bulunur.

9. Temizlik esnasında şak diye çıkarmalık, paspaslı ve kovalı Vileda ekibi

Banyoda çok yer kaplayan, ortada durunca da sinir bozan bu ekibin yeri elbette balkon olacaktı; ya neresi olacaktı? Bunun yeri hiç değişmez; değişirse eğer evdeki bütün dengeler değişir.

10. Çuvallarca stoklanmış kışlık patates, soğan

Eskiden her evde görülme sıklığı daha çoktu. Bu aralar o kadar talep görmese de kapalı balkonu olan bir evin başının üstünde yeri vardır.

11. Boş ya da dolu haliyle en sık ziyaret edilen eleman özelliğini taşıyan damacana

Boş damacanaların yeri tereddütsüz balkondur. Ayak altında durunca insanın sinirlerini bozabilir. Dolu olanlar da mutfakta yer kaplamasın diye balkona gönderilir, günlük ziyaret bu alanda gerçekleştirilir.

12. Birden fazla aparatıyla, küt diye düşüp yürekleri ağıza getiren borusuyla elektrik süpürgesi

s.instela.com

'Ya nereye koyacaktık?' dediğinizi duyar gibiyim. Evet, kesinlikle bunu da balkona itelemek mantıklı. Çünkü bu alet büyük ihtimalle yaşayan bir organizma. Yetenek Sizsiniz seyrederken durduk yere hortumunun düşmesi ve insana 'Noluyo lan?' dedirtmesiyle çok meşhurdur.

13. Haftada bir hava alması için gezintiye çıkartılan pazar arabası

Mahallenin pazarı ne günse o gün yerinden çıkıyor bu arkadaşımız. Yani diğerlerine göre biraz daha şanslı. Açıkçası ben bu yaşıma kadar pazar arabasının durmadığı bir balkon görmedim.

14. Masaya ihtiyaç olmadığı zamanlarda kullanılan yer sofrası tahtası

Bu arkadaşı dikey bir şekilde bir köşeye itelerseniz hiç sesini çıkarmadan orada durur. Arada bir bunun da düştüğü olur ama bir elektrik süpürgesi hortumu değildir. Önüne turşu bidonlarını da koyarsanız balkondaki yerini çok güzel sabitlemiş olursunuz.

15. Evin çocuğuna hayvan sevgisi aşılamak için pazardan alınmış minnoş civcivler

Bir dönem kapalı balkonlu evde yaşayan tüm çocukların annesinin eteğine yapışarak aldırdığı canım civcivler... Buradan sosyal mesajımızı da verelim: Yazık günah, onların yeri balkon değil. Hayvancıklara eziyet etmeyin çocuk arkadaşlarım.

Popüler İçerikler

Rasim Ozan Kütahyalı’dan Atatürk Sözleri: “Şeytan Taşlamakla Anıtkabir'de Yapılanlar Benzer Eylemler”
Daron Acemoğlu'nun Atatürk Hakkındaki Yorumlarına Gelen Tepkiler
Mike Tyson Kaybetti: Tarihi Mike Tyson - Jake Paul Maçında Neler Oldu?
YORUMLAR
09.01.2017

135 metrekare ev alıyorsun 5 metrekarelik oturma odasında yaşıyorsun tam türk işi mk, salon ? orası yasak orası misafire hava atma mekanı sen oturamazsın, balkon desen zaten işe yaramaz ne kadar ıvır zıvır zirzop şey varsa onla dolu .bizim millet küçücük japon evlerini görünce " ya bunlar nasıl yaşıyor burda" diyor ama sen ne kadarını yaşıyorsun koca evinin ? ^_^

25.01.2017

Misafir oturma odaları ve vitrinler en nefret ettiğim gereksiz şeyler. Ayda kaç kez misafir geliyor boş boş duruyor.

Pasif Kullanıcı
09.01.2017

Bizim hiç böyle ıvır zıvırla dolu bi balkonumuz ya da odamız falan olmadı. Çünkü annem her şeyi atar. Biz küçükken davşanlı panduflarımızı atmıştı. Niye attın diye sorduk. "E yerdeydi." dedi. Başka nerde duracaktı panduf? Koynumuzda mı saklayalım? :( Zaten evde evcil hayvan beslememizi falan da istemezdi. Temizlik takıntısı var. Obsesif kompülsif bozukluk biraz genetik sanırım. Çoğu takıntım annemden geçmiş bana.

09.01.2017

ya açıklamalarr 😂😂😂

TÜM YORUMLARI OKU (19)