Ben bu ödevi çok sevdim. 😇
Ben bu ödevi çok sevdim. 😇
Tabii toplumların fikirsel yapılarının oluşmasına katkı sunan atasözleri ve deyimler kadının toplum içerisindeki yerini de gösteriyor. Genel olarak bu görseldeki gibi asırlar önce söylenmiş ve hala kullanılan onlarca atasözü ve deyim var. Bunların çoğu kız çocuğunun bir yük olduğunu, yük olduğu için evlenmesini(kocaya- erine varması), kadınlara ve kız çocuklarına erkeklerin baskı kurmasını anlatır. Anlayacağınız ne yazık ki cinsiyetçi bir kültürel mirasımız var.
O umudunuzu söndürürüm diyen Türkçe Öğretmenine aşırı ifrit oldum.
Türkçe Öğretmeni olan arkadaş nasıl öğretmen bir de bu bilgiyle ders mi veriyor cidden? Daha Türkçe Öğretmeni yazarken büyük ö yazmıyor. Özel isim olan Pınar Hanım derken de h küçük yazılmış. Nasıl öğretmense artık ben bile lise öğrencisiyim ondan daha iyi yazıyorum ki sayısal öğrensiyim :q Sonra öğretmenler neden atanamıyor neden acaba diplomamı nerden aldın acaba çok merak ediyorum
Türkçe öğretmeni olan kadın bu damdan düşer gibi konuştuğun sokak ağzıyla ve avare halinle umarım atanmamışsındır ve nice değerli öğretmenin önüne geçmemişsindir. Zira anlatılmak isteneni anlayabilmek de bir eğitimdir madem öyle otur sıfır.