Bir Ankara Fısıltısı: Dışişleri'ne 'Sınav Operasyonu'

Bugüne kadar personel seçerken, çok yüksek kriterler koyan Dışişleri Bakanlığı'na meslek memuru olarak girecek adaylar için KPSS şartı geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Bu gelişme 'KPSS'de bugüne kadar Dışişleri'nin koyduğu yüksek puanı yakalayamadığı için bakanlığa giremeyenlerin AKP'lilerin önü açıldı' diye yorumlandı...

Dışişleri Bakanlığı'na meslek memuru olarak girecek adaylar için KPSS şartı , sessiz sedasız geçirilen bir yasal değişiklik ile kaldırıldı.

Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan değişikliğe göre Dışişleri Bakanlığı; aday meslek memuru, aday konsolosluk ve ihtisas memurlarını, kaymakamlık sınavında olduğu gibi kendi yapacağı sınavla alacak. Kaymakamlar da, 2014 yılında yapılan düzenlemeyle KPSS ile değil İçişleri Bakanlığı'nın yapacağı sınavla alınmaya başlanmıştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sözcü gazetesinden Zeynep Gürcanlı'nın bugün kaleme aldığı köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

'Türkiye'nin yurtdışına açılan yüzü olduğundan, Dışişleri Bakanlığı bugüne kadar personel seçerken, çok yüksek kriterler koyuyordu.

“Büyükelçi” düzeyinde, bu kriterleri “dışardan büyükelçi atamak” yoluyla delen AKP, şimdi de Dışişleri'nin alt kadrolarına el attı.

Bu amaçla, sessiz sedasız geçirilen bir yasal değişiklik, Dışişleri Bakanlığı'na meslek memuru olarak girecek adaylar için KPSS şartı kaldırıldı.

Böylece, KPSS'de bugüne kadar Dışişleri'nin koyduğu yüksek puanı yakalayamadığı için bir türlü bakanlığa giremeyen AKP'lilerin önleri de açılmış oldu.'

Ekşi Sözlük'ten bir vatandaş yorumu: Çalışsan ne olur çalışmasan ne olur?

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
06.06.2016

selam olsun mülakatlarından elendiğim onlarca sınava...

06.06.2016

Her zaman haktan hukuktan müslümanlıktan nemalanan insanlar konu sınavlar mülakat olunca öyle güzel bir kul hakkı yiyorlar ki. Zeki, başarılı ve kendi emeğiyle bir yere gelmek isteyen adamın hakkını yiyorlar. Ama sorsan onlardan ala müslüman yok biz ise dinsiz kafiriz. Eğer müslümanlık dediğimiz hırsızlığıa kul hakkına tecavüze izin veriyorsa ben müslüman değilim.

06.06.2016

ayaklar baş olursa bunların olmasından daha doğal ne olabilir ki!!! kızım öss de barajı aşamadıgı için amerikada okudu demiyor çıkıp meydanda utanmadan kızım türbanlı diye türkiyede okumadı diyor.... (bilalde türbalıydı o yüzden amerikada okudu zaten!!!)..... işin en vahim kısmı hakkı yenen gençlerde bu durumdan memnun!!! yok yani nasıl bir gözü dönmüşlük nasıl bi aptallık bilemiyorum

06.06.2016

oy verenlere imamhatip okulu diyor soruyorum kaç akp li vekilin oğlu kızı imamhatipte okuyor???? yüzde kaç?? belanı arıyorsun güzel ülkem

TÜM YORUMLARI OKU (7)