Bir Anda Birikimlerinizi Katlayacak En İyi 8 Para Biriktirme Yöntemi

Hepinizin hayalleri, gitmek istediği yeni seyahat rotaları, almak istediği bir araba var. Ancak ne yazık ki bazen hayaller ve bütçe birbiriyle denk olmuyor. Bu durumda asla ümitsizliğe kapılarak hayallerinizden vazgeçmek yok! Bütçenizden gereksiz harcamaları çıkararak ve yaşam tarzınızda ufak yenilikler yaparak kolayca birikim yapabilirsiniz.

1. Her Ay Ne Kadar Birikim Yapacağınızı Belirleyin.

Her ay elinize geçen parayla ödenecek faturalar, mutfak ve ulaşım masrafı gibi sabit gider kalemlerini hesapladıktan sonra kalan paranızı birikime ayırmayı düşünebilirsiniz. Bütçe planlamasını bu şekilde yaptığınızda öncelik giderlere verildiğinden ay sonunda kenara ayıracak yeterli para kalmayabilir. Bu durumla karşılaşmamak için öncelikle bütçenizdeki önceliği birikime verin.

2. Yatırım Hesabı Açın

Harcamaları yaptığınız banka hesabıyla birikim hesabınızı ayırarak tasarruflarınızı daha kolay yönetebilirsiniz. Biriktirdiğiniz parayı harcamamak için vadeli mevduat hesabı açabilirsiniz.

3. Yaptığınız Harcamaları Not Alarak Takip Edin

Her ay sonunda 'Nereye gitti benim param?' diye düşünüyorsanız harcamalarınızı not etmenin vakti gelmiş demektir. Bunun için faturalar ve kira gibi sabit giderlerinizi yazın. Ardından ay içerisinde değişen ulaşım ve mutfak masrafı, giysi alışverişi, restoran harcamalarınızı not edin. Böylelikle harcamalarınızı liste halinde görerek birikim hedefinizi belirleyebilirsiniz.

4. Birikiminizle ne yapmak istediğinizi belirleyin

Tasarruf yapmanın itici gücü hayal kurmak ve hedef belirlemek diyebiliriz. Bir amaç uğruna birikim yapmak sizin için tasarruf sürecini kolaylaştırır. Hedefinizi daha ulaşılabilir tutmaya özen gösterin. Böylece motivasyonunuzu her daim taze tutmuş olursunuz. Öncelikle ufak bir seyahat için para biriktirmeye başlayabilirsiniz. Bu hedefinize ulaştığınızda daha büyük bir hayalin peşinden koşabilirsiniz.

5. Telefon Tarifenizi Gözden Geçirin

Telefon operatörünüzün sağladığı internet, konuşma ve mesajlaşma ücretlerini kontrol edin. Kullanmadığınız hizmetler için gereksiz ücret ödememek için operatörünüzle görüşerek daha uygun bir tarifeye geçiş yapabilirsiniz.

6. Sigarayı Bırakın

Sigarayı bırakarak hem bütçenizi hem de sağlığınızı kurtarabilirsiniz. Sigaraya her ay bütçenizde ayrılan tutarı hesaplayın ve bunu ileride istediğiniz bir şeyi almak veya tatile çıkmak için harcamayı planlayın.

7. Sefer Tası Kullanın

Dışarıda yemek yemek zevkli bir aktivite olsa da ne yazık ki bütçeye zarar verebiliyor. Restoranda bir öğün için ödediğiniz ücretle birkaç günlük mutfak masrafını karşılayabilirsiniz. Birikim yapmak için dışarıya çıkarken yanınıza evinizde pişen yemeklerden alabilirsiniz.

8. Gereksiz Abonelikleri İptal Edin

Telefonunuzdaki uygulamalar ile çeşitli dizi ve film platformu aboneliklerine ödediğiniz ücretler aylık bazda yüklü bir miktar tutabilir. Tasarruf yapmak için aboneliklerinizi gözden geçirin ve bir kısmını iptal edin.

Popüler İçerikler

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
YORUMLAR
28.05.2021

millet aç açç !

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ