Biontech ve Sinovac Aşılarının Artı ve Eksilerini Gösteren Bu Karşılaştırmalara Göz Atmalısınız

Bakalım hangi aşı kime daha uygun?

Çin menşeili Sinovac'ın ardından Biontech aşısının da ülkemize gelmesiyle bu iki aşının arasındaki farklar sıkça araştırılır oldu.

Instagram'dan Hasta Sözlüğü isimli hesap da iki aşıyı grafiklerle anlatmış.

ig: hasta sözlüğü

Aşıların içerikleri böyle 💉

Ölçülmüş koruma oranları ise şöyle. Tabii bu oranlar kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor.

Üretim teknolojisi açısından Sinovac aşısında geleneksel yöntem kullanılmış. Yani vücuda ölü virüs enjekte edilip bağışıklık sağlanıyor.

Tabii her ilacın olduğu gibi iki aşının da yan etkileri var.

Mutant virüs etkisi de şöyle.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
20.04.2021

Şu SinoVac'ı bi Avrupa ülkesi üretse BionTech'in yüzüne bakan olmazdı. Çin olunca herkesin kafası karışıyo.

hastalığı yayan onlar insanın güvenesi gelmiyor işte böyle olunca

Pasif Kullanıcı
20.04.2021

Nedense biontech pek güvenli gelmiyor, çin aşısı da hastalık ilk oradan çıktığı için güvenilir gelmiyor, özetle kimseye güvenmiyorum :D

20.04.2021

Ön uyarı: Uzman değilim. Söylediklerimin doğru olmama ihtimali yüksek. Doktorunuza danışmadan inanmayınız. Beni biontech aşısından çekindiren şeyler mRNA'nın lise bilgilerime dayanarak denk gelen her hücremizde virüsün tutunma proteinini üreteceği. Alakalı alakasız çok fazla hücremde o protein üretilecek. Bu protein hücreye zarar verir mi? Ve de bu protein yüzünden bağışıklık sistemin benim normal hücremi de virüs sanıp normal hücrelerime saldırır mı? Aşı donuk taşınması gerektiğinden vücuduma enjekte edilmeden önce görevli yeterince ısıtmada hata yapabilir mi? Fazla soğuk aşı vücuduma zarar verir mi? Ya da fazla bekletilip aşı özelliğini kaybeder mi? Bu yüzden kurusıkı aşı olabilir mi? Edit: Virüsün de denk gelen hücrelerimde kendini ürettiğini, yalnızca protein üretiminden daha zararlı olduğunu biliyorum.

21.04.2021

Aşı konusunda çok eksik bilgi veriliyor ya. Aşının uzun dönem saklanması ve transportasyonu sırasında -70 derecede kalması gerekiyor. Yoksa kullanıma hazırlanırken çıkartılıp normal aşı sıcaklığına getirilip sulandırılıyor. O şekilde de 6 saat mi 5 gün mü bir civarda normal dolapta kalabiliyor. Yoksa kimse -70 derece korkunç soğuk bir şeyi damara basmıyor :)

TÜM YORUMLARI OKU (45)