Fotoğraf: Ramon Haindl / DER SPIEGEL
Koronavirüs aşısı ile dünyanın umudu olan BioNTech şirketi, mRNA bazlı ilaçları ilk defa kanserli hücrelerin sağaltımı için araştırmalara başlamış, ancak pandemi ortaya çıkınca aşı gelişimine dönüştürmüştü.
Kanser tedavisinde Faz 2 denemelerine geçildiğini duyuran şirket, 'BNT111' ismi verilen yeni kanser ilacının ilk denemede olumlu sonuç alınan ileri safhadaki bir hasta üzerinde uygulanmasına başlandığı açıkladı.
mRNA teknolojisiyle üretilen yeni kanser ilacının, monoklonal antikor ilacı olduğu belirtilen ‘Libtayo’ ile kombine edilerek, tedavisi şimdiye kadar mümkün olmayan cilt kanseri iyileştirilmesinde kullanılacağı bildirildi.
Aynı türde olduğu belirtilen farklı çalışmaların devam ettiği, vücut bağışıklığını sağlayan öznel antikorlarla birlikte takviye edilen mRNA bazlı ilaçların diğer kanser türleri için de umut ışığı olduğu belirtildi.
Bilimin gücüne güvenin. Cahil cahil aşı da çip var, kısırlık yapıyor, şusu var busu var boku var demeyin.
ALLAH kimseyi hastaneye düşürmesin... ALLAH korusun sağlığınız bozulduktan sonra bırakın aşıda çip olmasını, ''bilgisayarı keşke kıçıma soksalardı da hastaneye düşmeseydim'' dersiniz...
Bu aşı-çipçiler kanser olunca bu iki bilim insanının kansere buldukları tedavi uygulanmasın. Götlerine çip soksunlar..