Binlerce Yazıcıyı Hackleyip PewDiePie İçin Destek Mesajları Yazdıran Korsanlar: 'Heyecan Vericiydi, Kahraman Gibi Hissettim'

Youtube'da en çok aboneye sahip kanal olabilmek adına geçtiğimiz yıllarda çok farklı savaşlar yaşandı. Bu savaşlardan birisi de bilgisayar korsanlarının insanların yazıcıları hacklemesiydi.

Youtuber Felix Arvid Ulf Kjellberg nam-ı diğer “PewDiePie” hayranları, en çok aboneye sahip olan PewDiePie'in liderliğini tehdit eden T-Series kanalına karşı bir savaş başlatmıştı.

PewDiePie'ın çağrısı üzerine harekete geçen hayranlar, çevrelerini ikna ederek YouTube kanalına abone olmaya yönlendirilmişti.

İnsanlar birbirlerini kanala abone olmaya davet ederken ise çalışmalar dünyanın dört bir yanına yayılmıştı. Bu sırada ise bir hack olayının yaşandığı ortaya çıktı.

Birbirini tanımayan bir grup kullanıcı, yazıcılarının hacklendiğini ve çıktı olarak birilerinin kendilerini PewDiePie kanalına abone olmaya çağırdığını paylaştılar.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İlk başta bir reklam çalışması olduğu düşünülse de daha Twitter üzerinden 'HackerGiraffe' isimli bir hesap tarafından olayın sorumluluğu kabul edildi ve hackerlar bunu gönüllü olarak PewDiePie için yaptıklarını açıkladılar.

TheHackerGiraffe’nin tweet’lerine göre, dünya çapında yüz binlerce yazıcıda bulunan açık bir ağ bağlantı noktasından yararlanarak bu olayı gerçekleştirmişler. Sadece 50.000 cihazı hacklediklerini belirten ekip “sizi uyarmaya çalışıyorum, başka nasıl dikkatinizi çekeceğim” sözleriyle de kötü niyetli olmadığını belirtmeye çalışmışlardı.

O hackerlar şimdi BBC'ye konuştu:

Kaynak: BBC Türkçe

Popüler İçerikler

Büyük İddia: Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı, Sevgilisinin Eski Sevgililerini Gözaltına Aldırdı
Farah Zeynep Abdullah'ın Halkın Neden Ünlülerden Medet Umduğuna Dair Acı Konuşması MAM'da Alkış Topladı!
İdam Cezası Artan Şiddet Olaylarına Neden Çözüm Değil?
YORUMLAR

Biri de hukumetin yazıcıları heckleyip " Kul hakkı yemeyin" diye yazsa keşke...

Ulan millet ne garip ya, herif zaten hayranlarinin onu izlemesiyle yuz binlerce dolar kazaniyor, pahali arabalara biniyor ustune baska biri onu gecmesin diye yine hayranlarini kullaniyor, bazilari yazicilari falan hackleyecek kadar hayran. Ben de oyuncu kanallarini izliyorum, guzel vakit gecirtiyor tamam da demek istedigim su herkesin eglence ihtiyaci vardir ama kimleri zengin kimleri unlu ediyoruz ya. Biri gider bi twitch yayincisina toplamda 10 bin Turk lirasindan fazla bagis yapar, kimisi gider ailesinin parasi olmadigi halde cebindeki parayi o adama verir. Yanlis anlasilmasin lutfen o adamlarin da para kazanma ihtiyaci var, para kazanmasinlar falan demiyorum, ama isin boyutunu abartanlarin sayisi cok fazla ya. Bazilari hayranlarini resmen salak yerine koyuyor, onlari kullaniyor, bu dangalak da onlardan birisi. Youtube'da bir suru guzel, bilgilendirici asil unlu olmayi para kazanmayi hak eden kanallar var. Sahislar icin konusmuyorum, kanal iyi, icerik iyi, hak ediyorlar yani.

29.01.2019

Demek hackerlar ve körü körüne bağlı garip fanlar olmasa T-Series birinci olacakmış

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ