Binlerce Kişiyi Dolandırmak İstediler! Sahte Mesajla 'e-Devlet Dolandırıcılığı'

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır.' mesajı ile dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığını açıklayarak vatandaşları uyardı.

Son dönemde özellikle sosyal medyada yayılan dolandırıcılık faliyetlerine bir yenisi daha eklendi. İBB Mezarlık Daire Başkanlığı'ndan gelmiş gibi görünen mesajla vatandaşların e-Devlet şifreleri ele geçirilmeye çalışıldı.

Gönderenin 'IBBMEZDAIBS' olarak göründüğü mesajda 'e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz' ifadeleri yer aldı.

İBB'den yapılan açıklamada gelen mesajlara itibar edilmemesi vurgulandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan paylaşımda da "Bazı cep telefonlarına gelen, 'e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz.' şeklindeki kısa mesajlar, dolandırıcılık amaçlıdır." ifadeleri kullanıldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

İstanbul Boğazı'nda Sadece Ünlülerin ve Referanslı Kişilerin Katıldığı VIP Partilerin Şoke Eden Detayları
Sosyete Dünyasını Yasa Boğan Ölüm Haberi: 30 Yaşındaki Leyla Mizrahi Uykusunda Hayatını Kaybetti
Melisa Döngel, Mert Vidinli, Yusuf Güney… 11 Ünlü Hakkında Uyuşturucudan Yakalama Kararı!
YORUMLAR
02.01.2024

Biraz önce geldi SMS. Tıkladım ama e devlete giriş yapmadım şükür

02.01.2024

evet bizede geldi zor kurtardık 😤

02.01.2024

Banada geldi . Dikkate almadım anladım

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ