Binlerce Kişi Yenikapı'da Bir Araya Geldi: 'Zulme Lanet Kudüs'e Destek'

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Filistin haklına destek amacıyla düzenlenen 'Zulme Lanet Kudüs'e Destek' mitingi Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Filistin Başbakanı Rami Hamdallah'ın katıldığı mitingden objektiflere yansıyan kareleri derledik...

"Zulme Lanet Kudüs'e Destek" sloganına sahip miting Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

📷: AA

Miting, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Filistin Başbakanı Hamdallah'ın konuşmasıyla başladı.

📷: AA

Devlet Bahçeli konuşmasında 'Kudüs bizzat kriz havarisi Donald Trump tarafından dinamitlenmiştir. 14 Mayıs insanlık tarihinin utanç sayfasıdır. Kudüs düşerse tarih düşer, İslam tökezler. Kudüs düşerse Ankara düşer, İstanbul kavrulur. Bizim bir yanımız Kudüs, bir yanımız Gazze'dir.' dedi.

"Türkiye, bütün dünyanın sesi, insanlığın vicdanı olmaya devam etmektedir"

📷: AA

Mitingde konuşan Filistin Başbakanı Rami Hamdallah 'Türkiye, tarihte olduğu gibi yine aynı rolü, büyük bir azimle yürütmektedir ve bütün dünyanın sesi, insanlığın vicdanı olmaya devam etmektedir. İşte bunu burada bizler Filistin davasına bağlılığıyla görmekteyiz ve Kudüs meselesine olan ilgisiyle bir daha müşahede etmekteyiz.' dedi.

"Kudüs davası hepimizin davasıdır"

📷: DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı konuşmada 'Biliyor musunuz Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür, bir imtihandır, Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık da sınıfta kalmıştır' ifadelerini kullanarak Filistinliler'i selamladığını söyledi.

📷: AA

📷: AA

📷: Reuters

📷: BBC

📷: DHA

📷: AA

📷: DHA

📷: AA

📷: DHA

📷: AA

📷: AA

📷: AA

📷: Reuters

📷: AA

📷: DHA

📷: AA

📷: AA

📷: AA

📷: AA

📷: AA

📷: BBC

📷: AA

📷: AA

📷: AA

📷: AA

📷: AA

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
18.05.2018

Kendi ülkesinde milyonlarca sorun varken Kudüs'ü Türkiye'nin gündemi yapmaları çok saçma

18.05.2018

Bu AKPliler kadar saf,işe yaramaz bir toplum görmedim. "İsrail seçim öncesi Filistine saldırsada bizde bunu miting şovuna çevirip burdan oy devşirsek" kafasıyla hareket eden Amerikancı AKP-MHP'nin(2-3 gün önce mecliste "İsrail ile ticari anlaşmaları kısma/azaltma" önergesini reddeden İsrail yalakaları) gereksiz mitingine katılıp Filistine fayda sağladıklarını düşünen saftirikler topluluğu. Şu tiplere bir bakın. Gavur diye hakaret ettikleri adamların internetini,telefonunu,bilgisayarını kullanıp youtube da "Cumhuriyeti yıkacaz,gavur topraklarını fethedecez" diye videolar yapan cahiller sürüsü

18.05.2018

filistinin bayrağının anlamını bilmeyen Osmanlı torunları filistin için ağlıyor, Türkiyenin özeti

TÜM YORUMLARI OKU (54)