Binlerce Kişi 'Devrim Meydanı'nda 'Comandante'yi Anıyor

Küba halkı, cuma gecesi başkent Havana'da 90 yaşında hayatını kaybeden efsanevi lideri Fidel Castro'nun yasını tutuyor. Başkent Havana'da bulunan Devrim Meydanı'na Castro için kurulan geçici anıta sabahtan bu yana binlerce kişi gelerek saygı duruşunda bulundu. Anıta içinde Castro'nun küllerinin bulunduğu kap da yerleştirildi.

Havana'da düzenlenen anma töreninde Küba Devrimi'nin lideri 'Comandante' unvanlı Castro için önce 21 pare top atışı yapıldı.

Havana'daki Devrim Meydanı yakınlarında toplanan binlerce Kübalı da ellerinde Castro'nun fotoğrafları, çiçekler ve bayraklarla ülkeyi yaklaşık yarım asır yöneten liderlerini anıyor.

Meydandaki geçici anıta yerleştirilen 'Castro'nun külleri'ne binlerce kişi saygı duruşunda bulundu.

​90 yaşında yaşamını yitiren Fidel Castro'nun cenazesi vasiyetine uygun olarak yakılmış, Küba hükümeti ölümü nedeniyle 9 günlük yas ilan etmişti.

'Devrim yolları'nı dolaşacak

Çarşamba günü Castro'nun külleri Havana'dan Küba Devrimi'ni başlattığı Santiago'ya götürülecek.  Dokuz gün sürecek olan anma törenleri sırasında Casto'nun küllerini taşıyan tören alayı ülkeyi boydan boya kat edecek. 

Törenler 4 Aralık'ta Santiago de Cuba'da tamamlanacak. Resmi cenaze töreni 4 Aralık'ta Santiago kentinde düzenlenecek. Castro'nun külleri Santiago'da gömülecek.

Küba'nın yanı sıra diğer Latin Amerika ülkelerinde de Castro için yas tutuldu

Sputnik News

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
28.11.2016

60 yıl bütün dünyanın ambargosu altında yaşayıp 900 küsür üniversite içinde dünyanın en iyi doktorlarını en iyi gen. mühendislerini yetiştir,.... daha 8 ay Rusya'nın domates ve turizm ambargosunda dayanamayan davarlar gelmiş bu adamı eleştiriyor. Bu ülkede bilinçli geri zekalılık var kimse kusura bakmasın

29.11.2016

O davarlar senin D*şşanı yesinler :)

28.11.2016

Baskomutanimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü kendine rehber ederek, abd emperyalizmine halkiyla birlikte kafa tutan ve yerden yere vuran büyük insan; büyük insanlik seni asla unutmayacak...

28.11.2016

6. filoya secde edenlerin evlatları rahatsız olurlar şimdi . Malum kendileri Osmanlı aşığı olarak tek adam rejiminden hiç haz etmezler :dddd

TÜM YORUMLARI OKU (17)