Binlerce İnsanı Katleden Terör Örgütü Taliban Yanlısı Paylaşımlar Yapan Türkçe Hesaplar Tedirgin Etti

Bildiğiniz gibi Taliban, Afganistan'da şu sıralar eski gücüne kavuşuyor. Birçok bölgeyi ele geçiren örgütten kaçan vatandaşlar da Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeye sığınıyor. Bu da yeni bir göç dalgasına neden oldu. Sınırdan binlerce Afgan mülteci geçiyor. Bunlarla birlikte de Türkiye'de ne yazık ki Taliban yanlısı paylaşımlar yapan hesaplar türedi. Türkçe yapılan bu paylaşımlar insanı tedirgin ediyor. Gelin detaylara bakalım.

Gündemi takip ediyorsanız eğer, Taliban'ın Afganistan'ın bazı bölgelerini geçtiğimiz aylarda yeniden ele geçirdiğini biliyorsunuzdur. Örgüt, 2001'deki devrilişinden bu yana en geniş topraklara sahip oldu.

ABD liderliğindeki güçler, Ekim 2001'de TalibanAfganistan'da iktidardan indirmişti. Afgan hükümetine yapılan milyarlarca dolarlık desteğe rağmen ne yazık ki Taliban varlığını sürdürdü, yeniden bir araya geldi. Şu an gittikçe güç kazanıyor.

Taliban'ın elde ettiği bu güç nedeniyle de örgütten kaçan özellikle erkek Afganistan vatandaşları Türkiye'ye geliyor.

Afganistan’dan İran ve Pakistan yönüne göç dalgası başlarken, Afganların İran’dan sonraki ikinci durağı ise Türkiye oldu. Büyük bir göç dalgası mevcut.

Bu içerik ilginizi çekebilir. 👇

İran Sınırından Van'a Geçiş Yapan Afganistanlı Mültecileri Takip Eden Gazetecinin Anlattığı Şaşırtan Detaylar

Gündemimizde Afganistan'dan gelen mülteciler ve Taliban varken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin Taliban'ın inancı ile ters bir tarafı yok" demesi gündem olmuştu.

Biz de sizlere Taliban'ın ne olduğunu bazı eylemlerini göstererek hatırlatmıştık...

Aynı Çizgide miyiz? Taliban'ın Bu Zamana Kadar Yaptığı Kan Donduran Eylemler

Bir yandan bunlar yaşanırken diğer yandan da sosyal medyada Taliban yanlısı hesaplar çoğalmaya başladı. Mustafa Eracar, bunlardan bazılarını ortaya çıkardı.

Hesapların arasında Türkçe Taliban yanlısı haber yapanlar da var.

Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dil kullanan bu kullanıcıların bazıları İdlib'de yaşıyor.

Bu insanlar kim? Terör örgütü yanlısı paylaşımlar yapan bu insanlar neden dışarıda? Kendimizi tehlikede hissetmeli miyiz bilmiyorum fakat bunlar bile tedirgin olmak için yeterli...

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
08.08.2021

O Amerika Başkanı ile görüşmenin çok iyi geçti denilmesinin, görüşmenin kayıt altına alinmamasinin sebebini çok daha iyi görüyoruz. Evet bu Afganlar bir süredir zaten geliyordu ama o görüşmeden sonra ne hikmetse daha da sürüler halinde gelmeye başladılar. Ülkenin nüfus yapısı geleceği sınırları pazarlandi...Bizi bekleyen dehşet günler var. İnsanlar gözünü açsın artik. Tatlı su hümanistliginize şey ettirmeyin... Ülkeniz elden gidiyor. Nasıl bu kadar kör ve aptal olmak isteyebilirsiniz? Sizin ülkenizin sizin asıl insaninizin hiç mi değeri yok? Anlamıyorum ben ya. Bu paylaşımlar özelinde de değil dediklerim. Genel olan her şeyden bahsediyorum

turkıyeyı afganıstan banglades gıbı copluklere cevırmeye calısıyorlar dedıgımızde ınanmayanlar var 10 yılı yok su dedıgımızın ortaya cıkıcaktır dengesız bır goc dalgası nelere mal olur gorucek bu mıllet

08.08.2021

Ya bak Türkiye Cumhuriyeti'nde bu orospu çocuklarının bayrağı dalgalanabilir mi? Atatürk'ün ismini duyunca titreyen şerefsizlerin kolay kolay götü yemez bunları yapmaya anca teoride konuşurlar böyle.

08.08.2021

Birazcık ofansif yazmışım kusura bakmayın

08.08.2021

akepe hükümetinin ülkeyi neden afgan mültecilerle doldurmak istemesinin sebebi budur.

TÜM YORUMLARI OKU (46)