Biniş Kartınızda "SSSS" İbaresi Varsa Uçağınızı Kaçırma Riskiniz Artabilir!

Keyifli bir Amerika yolculuğu yapmak istiyorsunuz, biletinizi aldınız, havaalanına gittiniz ve uçağa binmeyi bekliyorsunuz. O da ne; bir anda güvenlik görevlileri hiçkimseye uygulamadığı güvenlik önlemlerini sizin üzerinizde uyguluyor. Peki neden? Acaba biletinizde ''SSSS'' ibaresi yer alıyor olabilir mi?

Kaynak

Amerika'ya seyahat etmek sandığınızdan da zor olabiliyor. Özellikle de sürpriz yumurtadan çıkar gibi biletinize ''SSSS'' ibaresi denk gelirse. Biniş kartınızdaki "SSSS" ibaresi, çoğu zaman ekstra güvenlik önlemleri anlamına geliyor.

11 Eylül 2001 terör saldırılarından sonra Amerika Birleşik Devletleri, hava yolu güvenliğini artırmak için "Secure Flight" programını başlattı. Bu program, biniş kartında "SSSS" ibaresinin yer alıp almayacağını rastgele seçerek belirler.

Ayrıca, bilet ödemesi nakit yapılan, tek yönlü seyahat eden veya Amerika'ya ilk kez seyahat eden yolcuların bu ibareyi görme ihtimali daha yüksek.

Biletinizdeki "SSSS" ibaresi, “Secondary Security Screening Selection” yani “İkincil Güvenlik Tarama Seçimi” anlamına geliyor. Bu ibare, havaalanında güvenlik önlemlerinin daha sıkı bir şekilde uygulanacağını gösteriyor.

Yani, bu işareti gören yolcular, standart güvenlik taramalarının ötesinde ekstra bir incelemeye tabi tutuluyorlar. Eğer biniş kartınızda bu ibare bulunuyorsa, havaalanında karşılaşacağınız ekstra güvenlik prosedürleri genellikle şöyle:

Yeniden Güvenlik Taraması: X-ray cihazından geçişinize rağmen, güvenlik görevlileri sizi tekrar tarayabilir.

Bagaj ve Kıyafet Kontrolü: El bagajınız detaylı bir şekilde incelenebilir ve kıyafetleriniz çıkarılmanız istenebilir.

Elektronik Cihaz Kontrolleri: Telefonlar, laptoplar gibi elektronik eşyalarınız ayrıntılı olarak incelenebilir.

Soruşturma: Güvenlik görevlileri size nereden geldiğiniz, nereye gideceğiniz, neden gittiğiniz gibi pek çok soru sorabilir.

Böyle bir durumla karşılaştığınızda panik yapmadan sürecin geçici olduğunu hatırlayın ve sakin kalın. Yolculuğunuzun bu küçük engellerle aksamasını minimumda tutmak için de havaalanına erken gitmek iyi olabilir.

İlginizi Çekebilir

Diğer Yılanlar Kadar 'Sinsi' Değil! Güzeller Güzeli Mavi Mercan Yılanını Farklı Kılan Şey Aceleci Olması!
Çok Az İnsanda Var: Neden Bazılarımızın Kulağının Yanında Boşluk Var?
İnsan Vücudu Hakkında Genel Kültürünüzü Şaha Kaldıracak Birbirinden İlginç Hap Bilgiler

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
11.08.2024

Haklılar ben olsam bende almam

11.08.2024

Tamam editör, olur da Amerikaya gidecek olursak 8 saat önceden gideriz havalimanına...

14.08.2024

Nişanımın olduğu gün,los Angeles Texas uçağına geç kalmış koşarken xrey de annem polisle ayakkabı çıkarma konusunda anlaşamadı annem galoş istedi yok bizde çıkar dediler annem yer pis basamam dedi sonra annemi uçağı kaçıracak kadar 15 20 dakikalık aramaya aldilar tabi çıktıktan sonra uçak kaçtı ama polis aramasında olduğu kayıtlarda gözüktüğü için havayolu şirketi biz aramada olmadığımız halde 4 kişilik aileme uçak bileti verdi 3 saat sonraki uçuşa nişanıma geç kaldık ileri saaate aldık böyle bir heyecan yasamastim

14.08.2024

Bu arada spirit hava yolları ,hani kanadına bant yapıştırıp uçan havayolu şirketi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ