Bingöl’de Bir Lisede Aylardır 'Haremlik Selamlık' Uygulanmış

Bingöl’de bir Anadolu lisesinde 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başından itibaren kız öğrenciler ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflara alındığı ortaya çıktı. Eğitim Sen Bingöl Şubesi’nin girişimleri üzerine ilçe milli eğitim müdürlüğünün devreye girdiği ve okulun 21 Aralık itibarıyla yeniden karma eğitime geçtiği öğrenildi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Bingöl Genç Anadolu Lisesi’nde karma eğitimin, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başında sonlandırıldığı ve kız öğrenciler ile erkek öğrencilere ayı sınıflarda eğitim verildiği tespit edildi. Tepkiler üzerine, karma eğitime darbe niteliğindeki uygulamadan vazgeçildiği bildirildi.

Karma eğitimin sonlandıran uygulama kentte yayıldıktan sonra Eğitim Sen Bingöl Şubesi harekete geçti. Sendika temsilcileri, Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek skandal uygulamanın sonlandırılmasını talep etti.

Referandum yapılmış

Sendikanın tüm girişimlerine karşın uzun süre adım atılmadı. Okul yönetimi, bir referandum yapıldığını ve karma eğitimin referandumdan çıkan sonuç kapsamında sonlandırıldığını açıklayarak uygulamayı savundu. Eğitim Sen Bingöl Şubesi, “Karma eğitim esastır” diyerek kentte bir basın açıklaması düzenledi.

Sendikanın basın açıklamasından sonra Genç Anadolu Lisesi’ndeki uygulamaya yönelik harekete geçildi. Okulun, tepki çeken uygulamaya 21 Aralık itibarıyla son verdiği belirtildi.

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
21.12.2022

Pislikler bıktık artık kadın cinsiyetini cinsel, tahrik edici bir obje gibi görmenizden. Çoluk çocuktan bari elinizi çekin..Ahlaksızlar…

21.12.2022

20 yıllık iktidarın sonunda bu iyiyce arttı sanki. 2000 başlarında gece 11-12'ye kadar mahallemdeki teyzelerin sokakta oturdukarını, çocuklarının da yanıbaşlarında oyunlar oynadıklarını hatırlıyorum. Şimdi ise 'kadın kısmı gece çıkmaz' söylemlerinin hayata yansıyışını ızdırapla izliyorum...

21.12.2022

Afganistan da kızların üniversiteye girişleri yasaklandı. Bizde de az kaldı

21.12.2022

bu adam yine kazanırsa şeriatı bile getirebilir. Sıfır şaka.

21.12.2022

sokturtmayın referandumunuza. ülkede karma eğitim var tek bir şehirde ülke yasalarının aksine uygulama da nereden geliyor? haremlik selamlık ya da cinsiyetlerin çoğunluğuna bağlı eğitim kurumlarına bakın, karşı cinsiyetler birbirlerine karşı nasıl davranacaklarını bilemiyorlar

TÜM YORUMLARI OKU (31)