Binance Filistinlilerin Kripto Varlıklarını Dondurdu: Bitcoin’de Yüzde 8’lik Düşüş

Kripto para yatırımcıları yeni güne büyük bir şok ile başladı. Dünyanın en çok kullanılan kripto para borsası Binance’in, İsrail’in talebi üzerine tüm Filistin vatandaşlarının varlıklarını dondurduğu iddia edildi. Binance konu ile ilgili açıklamada bulunmazken, Bitcoin’de yüzde 8’lik düşüş yaşandı.

İsrail, Gazze’de adeta soykırım yaparken, Filistin vatandaşlarının da dünyanın her yerinde zor durumda bırakmak için adımlar atmaya devam ediyor.

Son iddia ise korkunç. Paxful isimli digital para borsasının kurucularından Ray Youssef, dünyanın en yaygın kripto para borsası Binance’in Filistinli kullanıcı hesaplarını dondurduğunu söyledi.

Youssef’in iddiasına göre, şirket hesapları dondurulan Filistinli vatandaşların itirazlarını da kabul etmiyor ve varlıklarını ödemeye yanaşmıyor.

Binance’in bu kararı, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) talebi üzerine aldığı da iddialar arasında. Herhangi bir mahkeme kararı olmadan alındığı iddia edilen bu karar ise sosyal medyada büyük tepki çekti.

Filistin vatandaşlarının dondurulan hesapları nedeniyle Bitcoin yeni güne yüzde 8’lik düşüşle başladı. Ayrıca birçok alt coin'de de ciddi düşüşler yaşandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Twitter'ın Kurucusu Jack Dorsey'den Bitcoin İçin 1 Milyon Dolar Tahmini!
Bitcoin Fiyat Dalgalanmalarının Küresel Piyasalar Üzerindeki Etkisini Anlamak

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR

demek ki dijital varlıkları istedikleri zaman engelleyebiliyorlar. hani nerede kaldı o zaman bitcoinin merkeziyetsiz yapısı?

28.08.2024

Dijital varlığı engellememişler. Kullanıcıların kendi sistemlerindeki cüzdanlarına el koymuşlar. Bitcoin geneli bir durum değil yani. Sadece binance kullanıcılarını ilgilendiren haksız bir durum.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ