Gates'in bu açıklamalarının yankıları sürerken BM Genel Sekreteri António Guterres'ten itiraf gibi açıklamalar geldi. Guterres, zirvede hükümetlerin karbonmonoksit salımını yeterli derecede kesme taahhütlerini büyük ihtimalle vermeyeceğini kaydetti.
Guterres, hükümetlerin bir yandan fosil yakıtlara yatırım yaparken, bir yandan da karbon salımında kesinti yapmayı vaat etmesinin anlamsız olduğunu söyledi. Genel Sekreter 'Fosil yakıt endüstrisi hala trilyonlarca sübvansiyon alırken, verilen sözler boş geliyor' dedi.
Bilim insanları, küresel ortalama sıcaklık artışını sanayi devrimi öncesine kıyasla 1,5 dereceyle sınırlamanın, insanlığın iklim değişikliğinin en kötü sonuçlarından kaçınması anlamına geleceğini söylüyor.
Orta gelirli ülkeler? Ulan sanki dünya birbiriyle ticaret yapmıyor. Amerika'ya mal'ı Çin, Hindistan, gibi ülkeler gönderiyor. Sen almazsan, o adam da yapmaz. Sanki Abd, Kanada ve Ab ülkeleri sıkıntıyı halletmiş gibi konuşuyorlar. Aksine bizzat suçlu onlar. Kendilerine bi günah keçisi yaratıyorlar. Dünya geri dönüşü olmayan bir noktaya gelmiş ve hala politik politik konuşup, siyaset yapıyorlar. Olay belli mına koduklarım. AZALTACAKSIN. Fosil yakıttan kurtalacaksın. Yoksa sömüreceğin bir dünya da kalmayacak.
Nüfus artışına ve tüketim çılgınlığına karşı global bir plan yapılmadığı sürece küresel ısınma önlenemez. Isınmayı durduracağız diyorsunuz da nasıl yapılacağı ortada yok , hükümetler salak mı seçmeni karşısına alsın. Bir örnek vereyim , kişi başı enerji tüketim sınırı getirilse , tükettiğin gıdadan , giyime ve evde kullandığın elektiriğe kadar , bu kotayı aşınca tüketmen yasak dense öncelikle kim uymak ister , bunu nasıl kabullendirirsin. Şimdiki uygulama şöyle , az gelişmiş ülkeler CO2 arz kotası satıyor , gelişmiş ülkelerde bu kota belgeleri ile sanki CO2 salmamış gibi bakın biz kotalara uyduk diyor , salak bir kota karaborsası yaratıldı. Neyse insanlığın sağlam bir derse ihtiyacı var , sistem çöktükten sonra külah ortaya konulur.