Bill Gates, Pandemiden Sonraki 2 'Küresel Felaket' Tahminini Açıkladı

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un kurucusu Bill Gates önümüzdeki yıllarda gezegenimizin karşılaşacağı 2 küresel felaket için uyardı.

2015 yılından bu yana küresel bir salgın ile ilgili pek çok yerde uyarılarda bulunan ve komplo teorisyenlerinin bir numaralı ilgi odağı haline gelen Bill Gates’in haklılığı, ilk olarak 2019 yılında görülen COVID-19 pandemisi ile gün yüzüne çıkmıştı.

NTV'de yer alan habere göre salgın tehdidine karşı uyarıda bulunan Gates, bu kez gezegenimizin karşılaşacağı 2 küresel felaket tahminini açıkladı.

Dünyanın en zengin insanlarından Gates’e göre dünyanın bir sonraki ilk küresel felaketi iklim değişikliği olacak. Gates'e göre iklim değişikliğinin getirdiği yıkım koronavirüsten çok daha ciddi olacak.

Gates’e göre dünyanın gelecekte karşılaşacağı ikinci büyük küresel felaket ise biyoterörizm olacak.

Gates, teröristlerin kitlesel saldırılar için biyolojik silahlar üretebileceğinin altını çizerken, bu tip saldırıların COVID-19'dan çok daha fazla maddi ve manevi kayıpla sonuçlanabileceğini belirtti.

KOMPLO TEORİLERİNE YANIT VERMİŞTİ

Bill Gates geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgını süresince kendisiyle ilgili çıkan 'çılgın' ve 'kötü' komplo teorilerinin ulaştığı boyuta şaşırdığını ve bu teorilerin arkasında yatan nedeni araştırmak istediğini söylemişti. 

Gates yaptığı açıklamada, kendisi ve Fauci ile ilgili sosyal medyada dolaşan ve sayısı milyonlara ulaşan 'çılgın komplo teorilerinin' büyük olasılıkla salgının yarattığı korku ortamı ve sosyal medyanın hayatımızdaki rolünün artması nedeniyle yayıldığını düşündüğünü söylemişti.

Gates 'Bu teorilerde benim ve Dr. Fauci'nin adının geçeceğini kimse tahmin edemezdi. Bundan dolayı şaşkınlık duyuyorum ve yakın zamanda biteceğini umuyorum' demişti.

Çorlu Tren Kazasında Oğlunu Kaybeden Mısra Öz'e 8 Bin 840 Lira Para Cezası
Üçte Biri Ölmüş: NASA, 50 Yılın Ardından Ay Ağaçlarının Haritasını Yayınladı
Erbaş'tan "Sigarayı Bırakma Günü" Mesajı: 'Dinimizce Haram Olan Bu Büyük Tehlikeye Bir An Önce Son Verelim'

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
YORUMLAR
09.02.2021

su pandemide yasananlardan sonra bio terrorizmin nasil bir risk oldugunu gormek zor degil. esas onemli faktorse gelisen teknoloji. bilgisayar, akilli telofon haberleri gibi gundeme yansimiyor ama son 10-20yilda genetik inanilmaz ilerledi. hatta su an bilgisayar teknolojilerinden daha hizli ilerleyen gelisen tek alan. en buyuk ilerlemede yakin zamanlarda crispr tekniginin bulunmasiyla oldu. isin teknik detaylarina girmeyecem, basitce crispr eskiden yuzlerce kisilik ekiple milyonlarca dolar harcanip seneler suren genetik modifikasyonun bir kac kisilik ufak bir ekipde on binli dolarla ifade edilecek maliyetlere bir kac haftada yapilabilmesini sagliyor. simdilik teknolojiye en ileri enstituler universiteler sahip ama dunyanin gidisinden memnun olmayan ufak marjinal gruplarin bu teknolojilere ulasmasi uzun zaman almaz.

09.02.2021

insan yapimi tasarim bir virusun yapabilcekleri dogada dolasan viruslerden cok farkli olur. sanilanin aksine dogadaki virusler sizi oldurmek istemez, amaclari bu degildir, siz oldugunuzde virusde olur, virusun amaci sizi kullanip yayilmaktir. bu yuzden zaman icinde evrilerek olumcullukleri azalir, hayvandan insana gecen virus henuz tam adapte olamadiklarindan olumcullukleri yuksektir. ama insan tasarimi bir virus tum evrim kurallarinin ve sonuclarinin disinda sekillenecektir. kansere neden olan virusler var. bunun hizli yayilan bir grip virusu ile birlestirildigini dusunun. karanlik bir beyin bunlardan cok daha tehlikelilerini dusunup tasarliyabilir.

Pasif Kullanıcı
10.02.2021

Sen kahin misin 🤣

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ