Bilirkişi Raporu Çıktı! KYK Yurdunda Yaşanan Asansör Faciasının Nedeni Belli Oldu

Aydın'da KYK yurdunda yaşanan ve bir üniversite öğrencisinin öldüğü asansör faciası ile ilgili bilirkişi raporu ortaya çıktı.

Aydın'da 25 Ekim'de Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan asansör kazasına ilişkin hazırlanan rapor, savcılığa teslim edildi.

Rapora göre, üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümüne neden olan kaza, asansör firmasının güvenlik düzeneğini iptal ettiği için yaşandı.

Raporda şu ifadeler yer aldı: "Kazanın yaşandığı asansörde bakım faaliyetlerini gerçekleştiren firmanın UCM düzeneğini iptal ederek, elektromekanik fren bakım ve ayarlarını yapmayarak, ilgili mevzuatlara uygun olarak bakım faaliyetleri gerçekleştirmeyerek asansörde ölümlü kazanın yaşanmasında asli kusurlu olduğu kanaatindeyiz."

Soruşturmada asansör bakım firması yetkilisi M.B. ve asansörü monte eden firmanın sahibi H.T. ile 2 mühendis tutuklanmıştı.

KYK'daki Asansör Yüzünden Hayatını Kaybeden Zeren'i Anmak İstediler, Ters Kelepçeyle Gözaltına Alındılar

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
27.11.2023

Güvenlik düzeneğini iptal etmek mi... bu resmen cinayet..

27.11.2023

Başımıza gelen her felakette tek suçumuz, Türkiye'de liyakatsiz insanların yönetiminde yaşamak .

27.11.2023

ah ah maalesef öyle. ben x partisinin hakim olduğu bir kurumda yıllarca buna isyan ettim. şimdi y partili rakip belediyedeyim. değişen hiçbirşey yok. aşiretler yönetiyor burayı. aynı soyaddan onlarca var. Memurluğun temel ilkelerinden biri liyakatken hemşericilik,mezhepçilik her yerde. Herkes iktidarı ele geçirene kadar gül dağıtıyor sonra muz cumhuriyeti

27.11.2023

Tesadüfen yaşıyoruz hepimiz. Başka açıklaması yok. Bir şey olmaz diye diye ne canlar gitti. Yazık.

TÜM YORUMLARI OKU (17)