Bilincimiz Daha Yavaş Yaşlanıyor: Hayvan Sahiplenmenin İnsanın Bilincinde Meydana Getirdiği Olumlu Etkiler

Birçok araştırma, pandemide hayvan sahiplenme oranlarının inanılmaz bir artışa geçtiğini kanıtladı.

Hayvanlara karşı şiddeti önlemeyi amaç edinmiş bir kuruluş olan ASPCA, her 5 evden birinde bir kedi/köpeğin de yaşadığını söylüyor. Hayvan sahiplenme oranlarında 2019'dan beri %250 oranında bir yükselme yaşandı.

Bu sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan kedi ve köpek dostlarımız için iyi bir haberken, aynı zamanda sahipleri için de iyi bir haber!

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, evcil hayvanları olan insanlar yaşlanmasına rağmen bilişsel zayıflamaları yavaş ilerliyor. 

Önceki çalışmalardan insan ve evcil hayvanı arasındaki dostluğun, tansiyon ve strese iyi gelmesi gibi olumlu etkilerini biliyorduk. Şimdi yeni yapılan araştırmalarda evcil hayvan sahiplenmenin bilişsel zayıflama için de iyi olduğu kanıtlandı!

Stres, bilişsel zayıflamayı hızlandıran etkenlerden biri ve evcil hayvanın stresi azalttığı da bilinen gerçeklerden biri!

Yapılan önceki araştırmalarda, hayvan sahiplenmenin stres hormonu kortizollarını düşürdüğü ve mutluluk hormonları salgılamaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştı. Stres bilişsel zayıflamanızı hızlandırır, ancak iki olumsuz etkeni de evcil hayvanınızla yenmeniz mümkün.

Araştırmanın başında yer alan Tiffany Braley, 65 yaşını geçmiş 1300 kişiye kognitif test yapıldığını aktardı.

Testte kelime hatırlama, sayı sayma ve türlü matematik işlemleri yer alıyordu. Evcil hayvanı olmayanların bilişsel zayıflamasının, 6 yılı aşkındır evcil hayvanıyla yaşayanlardan daha hızlı olduğu görüldü.

Braley, bir köpek sahiplenmenin bir diğer olumlu etkisinin ise fiziksel aktiviteyi arttırması olduğunu söylüyor.

Köpeğinizi yürütmek fiziksel olarak sağlığınıza sağlık katarken, bilinciniz için de önemli.

Uzun süre evcil hayvanınızla yaşamanın faydalarını, uzun vadede fiziksel ve mental sağlığınızda fark edeceksiniz. 💙

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kökeni Yunan Mitolojisine Dek Dayanıyor: Sezgi, Bilgelik ve Belleğin Timsali Olan Baykuşlar Uğursuz mudur?
Evcil Hayvan Klonlama Sektörü On Binlerce Dolarlık Maliyetlere Rağmen Popülaritesini Artırdı!
Çoğu Zaman Fark Etmeden En Büyük Zararı Çocuklarına Kendi Veren Toksik Ebeveynlerin 12 Özelliği

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
YORUMLAR
24.04.2022

Sonra yılların geçiyor, çocuğun oluyor, ağzı dili olmayan, derdini anlatamayan hiç büyümeyecek bir çocuk, ancak gün geliyor bi bakıyorsun bi terslik var, veteriner yolu tutuyorsun, diyorlar ki böbrek yetmezliği, anemi, kalpte üfürüm, 5 gün içinde 3 kilo vererek, 5. Gün hayata veda ediyor , melek oluyor.. sonraki stres üzüntüyle hayatının en kötü günlerini yaşıyorsun, hiç dinmeyecek bir sızı, hiç bitmeyecek bir acı seninle kalıyor.. 20 gün oldu 9 senelik evladımı kaybedeli , birlikte büyüdüğüm oğlumu ve kaldıramıyorum.. bir hayvan sahiplenmek bilinçli olarak evine bir saatli bomba koymak diye bit söz vardı, o kadar doğru ki, iyi düşünün, hayat gerçekten çok acımasız

24.04.2022

DEMEKKİ PANDEMİNDE İNSAN COK SİKİLİNCA EVCİL HAYVAN ALDİLAR ARTİK SENEYE ÇOĞUNU SOKAĞA BİRAKİRLAR TABİKİ HERKES İÇİN GEÇERLİ DEĞİL BU SÖZLERİM

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ