Bilinç Döngüsü Hakkında Ne Biliyorsunuz?

Çoğu kişi için 90 dakikalık bir döngünün 30 dakikasını düşük düzeyde bilinç oluşturur. Bu döngüyü keşfetmek için kendi kendinizi izleyin. Eğer hangi dönemde bilincinizin doruk noktasına varıp ne zaman performans kaybettiğini fark ederseniz, konsantrasyon gerektiren işlerinizi bilincinizin yüksek düzeyde olduğu zaman yapmaya çalışın. Yaratıcı algılama gerektiren bir problem çözümünde ise tam tersini yapın. Bilincinizin alçalışa geçtiği dönem, ilham gerektiren fikirler için birebirdir.

Bilinç Döngüsü

Bilinciniz gün içinde alçalıp yükselen bir seyir izler. Çoğu kişi için 90 dakikalık bir döngünün 30 dakikasını düşük düzeyde bilinç oluşturur. Bu döngüyü keşfetmek için kendi kendinizi izleyin. Eğer hangi dönemde bilincinizin doruk noktasına varıp ne zaman performans kaybettiğini fark ederseniz, konsantrasyon gerektiren işlerinizi bilincinizin yüksek düzeyde olduğu zaman yapmaya çalışın. Yaratıcı algılama gerektiren bir problem çözümünde ise tam tersini yapın. Bilincinizin alçalışa geçtiği dönem, ilham gerektiren fikirler için birebirdir.

Öğrenme Sonrası Uyku

O gün öğrenilen bir şeyi yatmadan önce tekrar etmek, akılda kalmasını %20-30 oranında artırır. Eğer bir düşünce uykunuzu kaçırıyorsa, bu düşünceyi ya da sorunu bir kağıda yazmaksa onu kafanızdan atmanıza yardımcı olur.

Egzersiz Yaparak Beyin Gücünü Artırın

Araştırmalar, günde 10-15 dakikalık egzersizin beyin gücünü %30 oranında artırdığını gösteriyor. Yürüyüş yaparken çözmek zorunda olduğunuz bir problem üzerine konuşun. Yürüyüşle birlikte rahatlayan bedeninizde kan dolaşımı artar; bu da daha açık, net ve doğru düşünmenizi sağlar. Ritmik ve düzenli hareketler de beyninizi sakinleştirir.

Beyin gücünü artıran içecekler

Kafein içeren içeceklerin öğrencilerin sınavlarda daha yüksek not almasını kolaylaştırdığı biliniyor. Ancak kafein damarları daralttığı için, bu maddenin beyin üzerindeki uzun vadeli etkileri tartışılır. Ginkgo biloba bitkisinin beyindeki kan akışını hızlandırdığı ve konsantrasyon gücünü artırdığı biliniyor. Aktarlarda satılan bu bitkiyi kaynar suya katarak içebilirsiniz.

Konsantrasyon

Konsantrasyon, beyin gücünü artırır. Ancak konsantrasyonu azaltan şeylerin ne olduğu tam olarak bilinemiyor; bu kişiden kişiye değişir. Dikkatinizin ne zaman dağıldığını kendiniz keşfedebilirsiniz. Bazen farkında olmadığınız bir şey konsantrasyonunuzun düşmesine neden oluyor olabilir. Eğer bir telefon görüşmesi yapmanız gerekiyor ve bunu erteliyorsanız, bu, gün boyunca dikkatinizi dağıtır, doğru düşünme yeteneğinizi azaltır. Böyle bir durumda ya gereken telefon görüşmesini yapın, ya da onu ertesi günün yapılacaklar listesine dahil edip o gün zihninizi rahata kavuşturun.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!