Bilim Kurulu Üyesinden Çocuklar İçin Norovirüs Uyarısı: 'Salgın Olabilir'

Bilim Kurulu Üyesi Serap Şimşek Yavuz, okulların açılmasıyla ishale neden olan norovirüs hastalığının artış gösterdiğini kaydetti. Hastalığın Covid ile karıştırılabildiğini söyleyen Yavuz, 'Norovirüs salgın yapabilir. Çünkü çok kolay bulaşabilir' dedi.

İshale neden olan norovirüs hastalığının çocuklar arasında sıkça görülmeye başlandığı belirtildi. Uzmanlar hastalığın salgına dönüşebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, açıklamalarda bulundu. Yavuz, hastalığın okulların açılmasıyla birlikte çocuklar arasında görülme sıklığının arttığına dikkat çekti.

"Genellikle ishal ve kusma yapar"

İshal ve kusma ile ortaya çıkan norovirüs hastalığının tıpkı Covid gibi hızla bulaşabildiğini belirten Yavuz, 'Norovirüs salgın yapabilir. Çünkü çok kolay bulaşabilir. Covid gibi kapalı ortamlarda, yakın temasta bulaşma riski artar. Hızlı yayılır. Mesela sınıfta bir çocuk kustuğunda o sırada çevreye yayılan partiküllerden bile diğer çocuklara bulaşabilir. Çok çok kolay yayılabilen bir virüs' dedi.

Norovirüsün belirtileri itibarıyla veliler tarafından Covid ile karıştırılabildiğini söyleyen Yavuz, 'Genellikle ishal ve kusma yapar. Ateş çok gördüğümüz bir tablo değildir. Sınıfta 5-10-15 kişi, kısa bir süre içinde hastalanabilir. Buradan da anlarız Norovirüs olduğunu' diye konuştu.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Testi Pozitif Çıkan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran'dan İlk Açıklama
Doğal Gaz Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor! Sınırı Aşanlara Destek Verilmeyecek
Fenerbahçe, Gözaltına Alınan Sadettin Saran'la İlgili Destek Açıklaması Yaptı
YORUMLAR
14.09.2021

yolunu yapmaya başladınız...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ