Bilim Kurulu Üyesi: 'Sokaklara Taşılmasının Önümüzdeki Günlerde Bedeli Olacak'

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sokağa çıkma yasağı duyurusu sonrası gelen görüntüleri değerlendirdi. Özlü, 'Bugün sokaklara taşan insanların bulaştırmasının önümüzdeki günlerde bir bedelinin olacağını düşünüyorum' dedi. Ayrıca yine Bilim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Ateş Kara'nın 'Risk çok ama çok büyüdü. Dün akşam itibarıyla sokağa çıkanların mutlak ama mutlak suretle 14 gün kendilerini karantinaya almaları gerekiyor” dediği aktarıldı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü sokağa çıkma yasağı kararı ardından yurttaşların market ve fırınlara akın etmesini değerlendirdi.

Özlü, 'Son 4-5 gündür işler iyi gidiyordu ama bugün bir kırılma noktasına geldiğimizi düşünüyorum' dedi.

"Çok ciddi problem var"

Özlü, katıldığı televizyon yayınında, 'Son 4-5 gündür işler iyi gidiyordu. İyi haberler geliyordu, seviniyorduk. Ama ben bugün bir kırılma noktasına geldiğimizi düşünüyorum. Bugün sokaklara taşan insanların bulaştırmasının önümüzdeki bir hafta-on gün içinde bir bedelinin olacağını düşünüyorum' ifadelerini kullandı. 

Halkın tedbirsiz şekilde sokağa çıkmasıyla 'Korkunç bir bulaşma olasılığı' olduğunu vurgulayan Özlü, 'İyi olmasını temenni ederim ama iyi görünmüyor. Bana Türkiye'nin her yanından görüntüler geliyor. Eğer doğruysa bunlar çok ciddi problem var, mutlaka müdahale edilmeli' dedi.

"Sokağa çıkanlar kendini karantinaya alsın"

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ile konuştuğunu belirtti. Işık'ın aktardığına göre, Kara; “Risk çok ama çok büyüdü. Dün akşam itibarıyla sokağa çıkanların mutlak ama mutlak suretle 14 gün kendilerini karantinaya almaları gerekiyor” dedi.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
11.04.2020

Vatandaş hükümete güvenmiyor, hükümet vatandaşı önemsemiyor. Gül gibi geçinip gidiyoruz.

11.04.2020

Yazık değil mi ya onca çabaya, emeğe, canla başla çalışan sağlık görevlilerine?. Boşuna mı evde kaldık, boşuna mı sevdiklerimizden ayrı kaldık? Bizi açlık öldürmeyecek cehalet ve (sayenizde) virüs öldürecek!

11.04.2020

Offff ben anladım niye böyle yaptıklarını bu açıklamadan sonra. Bu olaydan önce "iyi haberler geliyordu fakat bundan sonra işler zorlaştı" demek ve bu olanların sorumluluğunu halka mal ederek suçluluk duygusunu ateşlemek ve aynı zamanda bu dışarı çıkmayan tayfa tarafından dışarı çıkanların suçlanmasına zemin olacak bir hamle. Yani demek istediğim bundan önce iyi haber filan zaten yoktu ortada. Önünü alamıyacaklarını anladıkları için de yükü üstlerinden attılar. Komplo teorisi mi? Yaşadığımız onca şeyden sonra pek sanmıyorum.

11.04.2020

Güya yarın önemli bir gün olacaktı. Doğudaki duruma bakarak bir karar verilecekti. Şu an için durum kontrol altında görünüyor diyorlardı. Üstelik bu bilgiyi büyükşehir belediyeleri ile de paylaşmayarak (belki kendi belediyelerine haber vermişlerdir) cehapeli belediyeler krizi yönetemedi algısı oluşturuyorlar. Bence hiç de komplo teorisi değil. Hatta bu işin ucu bilim kuruluna da dokunur. Yarın öbür gün siz dışarı çıkma yasağı istediniz biz de yaptık der çıkarlar işin içinden...

TÜM YORUMLARI OKU (40)