Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı! Koronavirüs Tedavisinde Kullanılan İlaç Etkisiz Çıktı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının etkisiz olduğunu açıkladı.

İstanbul Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Koronavirus Bilim Kurulu Üyesi Serap Şimşek Yavuz, PRESECO çalışmaları sonucunu sosyal medya hesabından paylaştı.

"Etkisiz çıktı"

Yavuz açıklamasında 'Uzun süredir sonuçları beklenen bir çalışmaydı, Favipiravir maalesef etkisiz çıktı. Bir diğer önemli çalışma olan Principles'ın da kısa süre sonra sonuçları açıklanacak.' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
18.11.2021

Eşim de bende covid geçirdik.Ben eşimden önce rahatsızlandım ve ilaçları içmeye başlayınca iki üç gün içerisinde sırtımdaki ağrılar geçti.Eşimde 4-5 gün inat etti ben içmeyeceğim ilaçları diye fakat gün geçtikçe kötüleşti ve sırtı çok ağrımaya başladı.5 gün sonunda ilaca başladı ve birkaç günde toparladı.Bilemiyorum açıkçası ilaçlar kişiden kişiye göre etki konusunda farklılık gösteriyor gibi.

18.11.2021

https://onedio.com/haber/koronavirusun-iyilesme-surecini-yari-yariya-hizlandirdigi-konusulan-favipiravir-ilaci-gundemde-peki-favipiravir-nedir-900137

18.11.2021

malesef beni bu ilaç yüzünden mahvettiniz,hayatım karardı 24 yaşında bu ilaç yüzünden yasamadigim kalmadı sağolun şimdi etkisiz çıktı diyorsunuz

TÜM YORUMLARI OKU (4)